Κοτόπουλο με μουστάρδα, κάρυ και κουνουπίδι



Κοτόπουλο ψητό, αρωματισμένο με θυμάρι, φρέσκια ρίγανη, δεντρολίβανο, μουστάρδα και κάρυ.Μαζί με κουνουπίδι βραστό, στεγνωμένο σε λάδι με κάρυ και μουστάρδα και μια λεμονάτη σάλτσα.Νόστιμο και διαίτης.
 
 Υλικά
         1 κοτόπουλο σε κομμάτια
           κλωναράκια από δεντρολίβανο, θυμάρι, φρέσκια ρίγανη

          χυμό από 1 λεμόνι και νερό

          ελαιόλαδο

          μουστάρδα, κάρυ, αλάτι, πιπέρι, 2 σκελίδες σκόρδο

        1 κουνουπίδι

        κορν φλάουρ για τη σάλτσα

  1. Πως φτιάχνεται
   Βάζετε σε ένα σκεύος τα κομμάτια κοτόπουλου και τους ρίχνετε μουστάρδα, κάρυ, αλάτι πιπέρι   και  λίγο λάδι, με τα χέρια σας απλώνεται τα υλικά παντού. 

     Μεταφέρετε τα κομμάτια σε ένα ταψάκι, βάζετε και τα κλωναράκια από δεντρολίβανο, θυμάρι, φρέσκια ρίγανη, την μια σκελίδα σκόρδο, χυμό από 1 λεμόνι και νερό και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 αέρα για 1 ώρα περίπου.

 
Σε νερό που βράζει βάζετε τα μπουκετάκια του κουνουπιδιού και τα βράζετε όσο να κρατάνε λίγο.Τα κρατάτε μέσα στην κατσαρόλα τους αφού χύσετε το νερό για να μην συνεχίσουν να βράζουν και..


        Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ετοιμάζετε ένα
  αρωματισμένο λάδι :
        ρίχνετε λίγο λάδι, τη σκελίδα σκόρδου κομμένη σε κομμάτια,
κάρυ,  αλάτι και πιπέρι.
    Μόλις ζεσταθεί ρίχνετε προσεχτικά τα μπουκετάκια του κουνουπιδιού   (χωρίς νερά), να στεγνώσουν και να σοταριστούν.

Όταν γίνει το κοτόπουλο παίρνετε το ζουμάκι του σε ένα κατσαρολάκι και το δένετε με μια κουταλίτσα κάρυ ή κουρκουμά, λίγη μουστάρδα και μια κουταλιά της σούπας κόρν φλάουρ διαλυμένο σε ελάχιστο κρύο νερό.
Και συνθέτουμε το πιάτο.