Χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα στην κατσαρόλα

 Ένα χορταστικό πιάτο με ωραία σάλτσα και πολύ μαλακές μπριζόλες με ωραία σάλτσα.
Συνοδεύονται με ρύζι ή πουρέ ή πατάτες τηγανητές.

Υλικά
  • 3-4 χοιρινές μπριζόλες λαιμού 
  • μουστάρδα
  • 1 πράσο
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • λίγο  σέλινο
  • 1 καρότο
  • χυμός  και ξύσμα ενός λεμονιού, λίγο νερό
  • αλάτι, πιπέρι, (καυτερή πιπερίτσα αν θέλετε)


Πως φτιάχνεται
    1. Πλένουμε  και σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας τις μπριζόλες, τις αλείφουμε με μουστάρδα και τις αφήνουμε ξανα στο ψυγείο περίπου μισή ώρα.
    2. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι για λίγο μόνο του. Στη συνέχεια ρίχνουμε το πράσα να σοταριστεί και σε λίγο το σκόρδο και το καρότο.  Όταν μελώσουν λίγο τα αποσύρουμε σε ένα πιάτο. 
    3. Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε λίγο λάδι ακόμα, δυναμώνουμε τη φωτιά , όταν ζεσταθεί βάζουμε τις μπριζόλες.Τις γυρνάμε και από τις δυο πλευρές να θωρακιστούν.
    4.  Έπειτα προσθέτουμε τα λαχανικά που έχουμε βάλει στο πιάτο, χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι, σέλινο και στο τέλος λίγο νερό να σκεπαστούν όλα τα υλικά και λίγο πιο πάνω.
    5. Μόλις πάρει βράσει χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια ένδειξη και αφήνουμε να σιγοβράσει σκεπασμένο.

    Ελέγχουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα το φαγητό να μην κολλήσει .Όταν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό..
    Χρειάζεται περίπου 1 ώρα και 15΄.