Μπανανόψωμο αμερικάνικο

Ένα γλυκό ψωμί για να συνοδέψετε μια πιατέλα  αλλαντικά, τυριά μαζί με ένα ωραίο κρασί.
Εύκολο ,  γρήγορο, υγιεινό 


Υλικά (για μια μακρόστενη φόρμα 28 εκ μήκος)

  • 280 γραμμάρια ώριμες μπανάνες λιωμένες με το πιρούνι
  • 260 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100- 120 γραμμάρια ζάχαρη
  • 2 κ. γλυκού baking powder
  • 1/4 κ. γλυκού σόδα
  • 1/2 κ.γλυκού κανέλα, λίγο αλάτι
  • (1 βανίλια προαιρετικά)
  • 80 ml ηλιέλαιο 
  • 1 αυγό 
  • 1 κουταλιά γιαούρτι 
Πως φτιάχνεται
  1. Αναμιγνύουμε όλα τα στερεά υλικά μαζί.
  2. Ανακατεύουμε το λάδι με το αυγό σε ένα μπουκάλι. 
  3. Προσθέτουμε και τις μπανάνες και σιγά σιγά το λάδι.
  4. Χρειάζεται καλό και υπομονετικό ανακάτεμα για να αρχίσει το αλεύρι να απορροφά υγρασία.Δεν θέλει κανένα άλλο υγρό.
  5. Το ρίχνουμε σε μια φόρμα κέικ που έχουμε από πριν ετοιμάσει: Την έχουμε αλείψει με λίγο ηλιέλαιο , την αφήνουμε λίγο να κρυώσει , την πασπαλίζουμε με αλεύρι να πάει παντού, τινάζουμε το περιττό αλεύρι.
  6. Ψήνουμε στον αέρα στους 170 βαθμούς για περίπου μια ώρα.
  7. Όταν το βγάλουμε από το φούρνο το ξεφορμάρουμε πάνω σε μια σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει πρώτα και μετά το κόβουμε.