Ραβανί με ινδική καρύδα

Ανάλαφρο, σιροπιαστό, όχι πολύ γλυκό, αρωματισμένο με ινδική καρύδα, βανίλια και λεμόνι.Υπέροχο όταν είναι κρύο.


Υλικά ( για ένα ταψάκι διαμέτρου 30  εκατ.)

  • 125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150 γρ. σιμιγδάλι
  • 150 γρ. βούτυρο σε θερμ. δωματίου ή ηλιέλαιο
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. ινδική καρύδα τριμμένη
  • 200 γρ. γιαούρτι 
  • 20 γρ. baking powder ( 1 φακελάκι)
  • 4 αυγά,  χωριστά τους κρόκους απο τα ασπράδια
  • 2 βανίλιες , μια πρέζα αλάτι
  • ξύσμα λεμονιού
Για το σιρόπι
  • 250 γρ. ζάχαρη 
  • 380 γρ. νερό
  • 1 φλούδα λεμόνι
  • λίγες σταγόνες λεμόνι
Ή τα διπλάσια υλικά αν θέλετε να είναι πολύ σιροπιασμένο

Πως φτιάχνεται
  1. Βουτυρώνετε ένα ταψάκι και στην συνέχεια το αλευρώνετε και το αφήνετε να περιμένει.
  2. Σε ένα μπόλ χτυπάτε τα ασπράδια με λίγο αλάτι σε μαρέγκα.
  3. Στη συνέχεια χτυπάτε σε ένα άλλο μπολ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
  4. Ρίχνετε έναν, έναν τους κρόκους των αυγών, περιμένετε κάθε φορά να απορροφηθεί, ενώ συνεχίζετε το χτύπημα.
  5. Μειώνετε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτετε το γιαούρτι., το ξύσμα την καρύδα.
  6. Προσθέτετε στο αλεύρι το baking.
  7. Τώρα στο μίγμα των υλικών προσθέτετε λίγο απο το αλεύρι, μετα λίγο απο το σιμιγδάλι, λίγο απο την μαρέγκα , δεν χτυπάτε πλέον με το μίξερ, αναδιπλώνετε απαλά με μια μαρίζ ή μια κουτάλα..
  8. Βάζετε στο ταψάκι και στην συνέχεια σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς αέρα.Σε τέτοια θέση ώστε να περνά αέρα και απο τον πάτο του ταψιού , για να ψηθεί ομοιόμορφα.
  9. Ο χρόνος ψησίματος είναι 40 ή 45 λεπτά.
  10. Λίγο πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο ετοιμάζεται το σιρόπι.


Σιρόπι

  1. Βάζετε όλα τα υλικά να βράσουν για 5 λεπτά.
  2. Όταν βγάλουμε το ταψάκι απο το φόρνο , χαράσσουμε τα κομμάτι και ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι στο ζεστό γλυκό.(ετσι πρέπει σε αυτη τη συνταγή).
  3. Πασπαλίζουμε με ινδική καρύδα.Αφήνουμε να κρυώσει και να τραβήξει το σιροπάκι του.