Χοιρινές μπριζόλες κρασάτες

Υπέροχες ζουμερές μπριζόλες φτιαγμένες σε κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι με καπάκι. Με σάλτσα μουστάρδας. Ετοιμάστε συνοδευτικό της αρεσκείας σας και απολαύστε ένα κλασικό φαγητό σε νέα εκδοχή από τον Άκη.
Υλικά
  • 4 χοιρινές μπριζόλες λαιμού
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. κοφτή αλεύρι 
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο με μαχαίρι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 100 γρ. κρασί λευκό
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 400 γρ. νερό
  • 1 κύβο κότας (προαιρετικά)
  •  ρίγανη, δεντρολίβανο, μουστάρδα απαλή.
Πως φτιάχνονται
  1. Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι με καπάκι ή μια πλατειά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.Προσθέτουμε 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο.
  2. Βάζουμε στις μπριζόλες αλάτι, πιπέρι, το αλεύρι και ανακατεύουμε για να καλυφθεί όλη η επιφάνεια από τις μπριζόλες με το αλεύρι,(ας είναι λίγο το αλεύρι έτσι πρέπει).
  3. Τις σοτάρουμε 4-5 λεπτά για να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές. Τις βγάζουμε από τη φωτιά και τις αφήνουμε στην άκρη.
  4. Στο τηγάνι, όπως έμεινε από τις μπριζόλες,  βάζουμε άλλη 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο.
  5. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, τα σκόρδα και τα σοτάρουμε, να μελώσουν.
  6. Σβήνουμε με το κρασί 
  7. Προσθέτουμε τον χυμό λεμόνι,  μέλι,  νερό, τον κύβο.
  8. Βάζουμε πάλι τις μπριζόλες,  ρίγανη και καλύπτουμε με το καπάκι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 1 ώρα. Αν χρειαστεί,  προσθέτουμε λίγο νερό.
  9. Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το δεντρολίβανο, τη μουστάρδα, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  10. Συνοδεύουμε με ρύζι ή με πατάτες πουρέ.
Συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη.

Το συνοδευτικό της φωτογραφίας είναι με σιτάρι και λαχανικά, υπάρχει στη σελίδα του Άκη.