Χοιρινή πανσέτα με σόγια και πορτοκάλι

Χοιρινή πανσέτα ψημένη σε μέτριο φούρνο για αρκετή ώρα. Πανεύκολο και πολύ νόστιμο φαγητό.
Υλικά

  • 2 κιλά χοιρινή πανσέτα ολόκληρη κατά προτίμηση
  • 3-4 κ.σ. βούτυρο 
  • αρκετή σόγια σος
  • μισό φλυτζανι χυμό πορτοκαλιού
  • και ξύσμα  πορτοκαλιού
  • αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο
 Πώς φτιάχνεται
  1. Αλείφουμε  την πανσέτα με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ξύσμα πορτοκαλιού και  βούτυρο. 
  2. Ψήνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά και από τις δύο πλευρές, για να θωρακιστεί και να πάρει χρώμα. 
  3. Σβήνουμε με τον χυμό πορτοκαλιού και προσθέτουμε την σόγια σος. 
  4. Βάζουμε σε ένα πυρέξ το κρέας και ψήνουμε στους 180 βαθμούς, για 2 ώρες. 
  5. Περιχύνουμε την πανσέτα με τη σάλτσα του ταψιού,  αρκετές φορές .
  6. Όταν ψηθεί,  κόβουμε σε φέτες και περιχύνουμε με τη σάλτσα. 



Από τον Chef Aλέξανδρο Παπανδρέου