Μακαρόνια φούρνου

Εύκολη, αρκετά ελαφριά μακαρονάδα φούρνου.Μπορείτε να την κάνετε πικάντικη βάζοντας τσίλι.

Υλικά
  • 200 γρ. γραβιέρα ή γκούντα τριμμένο χονδρά
  • 7-8 φέτες μπέικον κομμένες σε τετραγωνάκια
  • 7-8 φέτες σαλάμι σε τετραγωνάκια
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτί ντομάτα κονκασέ
  • φυλλαράκια βασιλικού, λίγες σταγόνες βαλσαμικό ξύδι
  • αλάτι, πιπέρι, τσίλι (προαιρετικά)
  • ελαιόλαδο  4-5 κουταλιές σούπας
  • 1 πακέτο μακαρόνια 500 γρ. (νούμερο 7 καλύτερα) ή πέννες

Πως φτιάχνεται

  1. Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί λιγάκι, ρίχνουμε το λάδι και το κρεμμύδι και ανακατεύουμε για λίγο.
  2. Στη συνέχεια βάζουμε τα αλλαντικά.Ανακατεύουμε και περιμένουμε να μελώσει το κρεμμύδι.
  3. Ρίχνουμε το σκόρδο και το βασιλικό. Έπειτα λίγο βαλσαμικό ξύδι και περιμένουμε να εξατμιστεί.
  4. Αλάτι, πιπέρι και τσίλι στη συνέχεια.Και φυσικά την ντομάτα.
  5. Εν τω μεταξύ έχουμε βράσει τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό και τα σουρώνουμε , χωρίς να είναι τελείως έτοιμα, αφού θα συνεχίσουν να μαγειρεύονται και στο φούρνο.Όταν τα στραγγίσουμε, τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα ρίχνοντας τους και λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν μέχρι να γίνει η σάλτσα.
  6. Σε πήλινο σκεύος ή σε μικρά ατομικά πήλινα βάζουμε λίγα μακαρόνια, λίγη σάλτσα, λίγο τυρί και ξανά το ίδιο.Στο τέλος ρίχνουμε και μερικές σταγόνες ελαιόλαδο στην επιφάνεια. 
  7. Βάζουμε τα πήλινα στο προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμόυς αντιστάσεις για 20- 25 λεπτά να λυώσει το τυρί και να γίνει μια ωραία κρούστα.
  8. Βγάζουμε από το φούρνο, ακουμπάμε το πήλινο πάνω σε ξύλο και σε λίγα λεπτά σερβίρουμε.