Σάββατο, 12 Μαρτίου 2016

Κυπριακές πίτες με χοιρινό

Τρυφερό, νόστιμο κρεας με σαλτσα γιαουρτιού.Εναλλακτική πίτα γύρος. (συνταγή Βαγ. Δρίσκας)

Υλικά

  • 4 χοιρινές μπριζόλες λαιμού   
  • 1 κουτακι μπύρα,  250 ml 
  •  2 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 φλυτζανι χυμός πορτοκαλιού,  250 ml   
  • ρίγανη, γλυκιά πάπρικα, ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα:
  • 8 κυπριακές πίτες
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες 
  • μαϊντανός
  • 2 ντομάτες
  • 1 κεσεδακι γιαούρτι  
  • 2 κουτ. γλυκού σκόρδο πολτοποιημενο 
  • 1κουτ. σούπας πάπρικα 
 Εκτέλεση
  1. Σε μια πλατια κατσαρόλα βάλτε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε  τα κρεμμύδια. Μετά ρίξτε τις μπριζόλες.Αφού τις σοτάρετε και από τις δύο πλευρές, ρίξτε την μπύρα, τον χυμό πορτοκαλιού, την ρίγανη και την πάπρικα, λίγο αλάτι και μαγειρέψτε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 1 ώρα.

  2. Αν δείτε πως το φαγητό στεγνώνει, προσθέστε ελάχιστο νερό.
  3. Αφού ψηθεί το κρέας, ξεψαχνίστε το με 2 πιρούνια.
  4. Βάλτε μία αντικολλητική σχάρα να κάψει και αφού την αλείψετε με ελαιόλαδο, ρίξτε το ξεψαχνισμένο χοιρινό και αφήστε το να ξεροψηθεί.
  5. Ανακατέψτε το γιαούρτι με τον πολτό σκόρδου.
  6. Αφήστε τα κρεμμύδια σε παγωμένο νερό για 1 ώρα και μετά στραγγίστε τα και ανακατέψτε τα με τον μαϊντανό.
  7. Γεμίστε τις κυπριακές πίτες με το κρέας, το κρεμμύδι, την ντομάτα, το γιαούρτι με σκόρδο και λίγη πάπρικα.

Δημοσίευση σχολίου