Κυριακή, 1 Νοεμβρίου 2015

Τάρτα με κολοκυθάκια και ανθότυρο

Θα την λατρέψετε. Πάνω σε μια καταπληκτική ζύμη που μοιάζει με σφολιάτα απλώνουμε μια εύκολη γέμιση και το αποτέλεσμα είναι τέλειο. Είναι μια zucchini and ricotta galette απο τον Άκη Πετρετζίκη.

ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη
  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 125 γρ. βούτυρο παγωμένο σε κομματάκια
  • 1 μεγάλη κουταλιά. γιαούρτι
  • 60 ml νερό παγωμένο
  • 1 πρέζα αλάτι
Για τη γέμιση
  • 2 κολοκυθάκια
  • 1,5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κούπα ανθότυρο 
  • 100 γρ τυρί φέτα
  • 100 γρ γραβιέρα
  • αλάτι , πιπερι
Για τη ζύμη
  1. Σε ένα μπολ βάζουμε αλεύρι, αλάτι, γιαούρτι, βούτυρο, λίγο νερό και ζυμώνουμε.
  2.  Καλύπτουμε τη ζύμη με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο.
Για τα κολοκύθια
  1. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι, μια σκελίδα σκόρδο, τα κολοκύθια κομμένα σε φέτες, πιπέρι, αλάτι και τα σοτάρουμε ελαφρά ίσα ίσα να μαραθούν και να αρωματισθούν.Πεταμε το σκόρδο.
  2. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Για τη συναρμολόγηση
  1. Αλευρώνουμε μια λαδόκολλα, τοποθετούμε επάνω το ζυμάρι, ξανά αλευρώνουμε και ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο.
  2.  Βάζουμε στο κέντρο του φύλλου, αφήνοντας 3-4 εκατοστά ελεύθερα , τα τυριά, πιπέρι και τα κολοκύθια απο πάνω, γύρω γύρω.
  3.  Τυλίγουμε περιμετρικά τις άκρες, δημιουργώντας μια ανοιχτή πίτα. 
  4. Μεταφέρουμε την τάρτα μαζί με τη λαδόκολλα σε ένα ταψί ή σε μια ταρτιέρα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς στον αέρα για 30-40'.
Δημοσίευση σχολίου