Κυριακή, 18 Μαΐου 2014

Μικρές "πάβλοβα" όνειρο

Αριστούργημα !!!!Με λίγη προσοχή  θα το πετύχετε . Είχα την εντύπωση οτι μόνο ο Παρλιάρος θα είχε τέτοιο αποτέλεσμα , μιας και η  συνταγή είναι δική του. Αλλα ...ιδου . Σας το προτείνω ανεπιφύλαχτα. Καλή επιτυχία....  

 Υλικά
γαλλική μαρέγκα
180 γρ. ασπράδι αυγού  (6 ασπράδια )
180 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική  (οσα γραμμάρια σας βγουν τα ασπράδια απο τα 6 αυγά ,τόση ζάχαρη θα βάλετε)
180 γρ. ζάχαρη άχνη

σαντιγί άγλυκη
250 γρ. σαντιγί άγλυκη (κρέμα γάλακτος χτυπημένη)
1 κιλό φράουλες
50 γρ. ζάχαρη άχνη

  1. Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών μαζί με την κοινή ζάχαρη σε μαρέγκα σε μεσαία ταχύτητα. Δηλαδή αν το μίξερ έχει 10 ταχύτητες, εμείς επιλέγουμε την 5η. Αργεί αλλά πάντα πετυχαίνει. (Στη χαμηλή ταχύτητα δεν παίρνει αέρα το μίγμα και η μαρέγκα γίνεται πιο σφιχτή. Έτσι, δεν έχουμε πλασματικό όγκο ο οποίος θα ξεφουσκώσει αργότερα). 
  2.  Όταν η μαρέγκα γίνει σφιχτή, σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε σαν βροχή την άχνηπου την έχουμε κοσκινίσει . Συγχρόνως, ανακατεύουμε με μία πλαστική κουτάλα. 
  3. Παίρνουμε μεγάλες κουταλιές από τη μαρέγκα, τις τοποθετούμε πάνω σε μία λαδόκολλα και με το κουτάλι δημιουργούμε μία λακκούβα πιέζοντας προς τα κάτω (αυτό το πετυχαίνουμε ευκολότερα βουτώντας το κουτάλι σε κρύο νερό). 
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα ή στον κανονικό, στους 120οC για 2 ώρες τουλάχιστον ή στους 90οC - 100οC βαθμούς για τουλάχιστον 3 ώρες.
  5.  Όταν ψηθούν, ξεκολλάμε από τη λαδόκολλα και αφήνουμε εκτός φούρνου για αρκετή ώρα να στεγνώσουν. 
  6. Τοποθετούμε τη σαντιγί στο κέντρο της μαρέγκας, βάζουμε κομμένες τις μισές φράουλες. 
  7. Τις άλλες μισές τις πολτοποιούμε μαζί με τη ζάχαρη σε σιρόπι 
  8. Σερβίρουμε το γλυκό. 
Το γλυκό αυτό πρέπει να καταναλωθεί την ίδια μέρα, αν όχι την ίδια στιγμή.

Δείτε τον Στ.Παρλιάρο να φτιάχνει πάβλοβα 
Δημοσίευση σχολίου