Κυριακή, 18 Μαΐου 2014

Κέικ μπανάνας με γλάσο σοκολάτας



¨Ενα κέικ αλλοιώτικο απο τ' άλλα . Δεν είναι πολύ φουσκωτό και κρατάει την υγρασία του, καθόλου "ψωμένιο". Αρωματικό και λαχταριστό.Γαρνίρετε το με φιλέ αμυγδάλου ή με φετούλες απο καραμελωμένες μπανάνες.

Υλικά
  • 2-3  ώριμες μπανάνες
  • 225γρ     ζάχαρη            (ή λιγότερη αν οι μπανάνες είναι ώριμες)
  • 125γρ λιωμένο βούτυρο
  • 2 αυγά
  • ½  φλ.   γάλα                                                        
  • 1 ½  κουταλάκι κανέλα                                          
  • Λίγο μοσχοκάρυδο
  •  περίπου 200γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του                                                        (εξαρτάται από τις μπανάνες)
  • 1κ.γλ. μπέκιν πάουντερ
  • σφηνάκι ρούμι ή κονιάκ           (μην το παραλείψετε)

για το γλάσο
1  σοκολάτα κουβερτούρα
2 -3   κουταλιές βούτυρο
2  κουταλιές γάλα
1  κουταλιά ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη

Εκτέλεση
1.      Φτιάχνουμε ένα πολτό με τις μπανάνες πιέζοντας τες με ένα πιρούνι .
2.      Ρίχνουμε το γάλα,  την κανέλα και το μοσχοκάρυδο
3.      Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη αρκετή ώρα .Όταν το μίγμα γίνει αφράτο , προσθέτουμε ένα , ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα .
4.      Αδειάζουμε τις μπανάνες στο μπολ του μίξερ και ανακατεύουμε ελαφρά με μια σπάτουλα .
5.      Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι  και το μπέκιν.
      (Μην παραλείψετε το κοσκίνισμα προσθέτει αέρα στο αλεύρι) .
6.      Προσθέτουμε το αλεύρι λίγο λίγο στο μπολ του μίξερ , αναδιπλώνοντας το υλικό με τη σπάτουλα. Καλύτερα να σας φαίνεται το μίγμα υδαρές παρά να προσθέσετε πολύ αλεύρι .
7.      Βουτυρώνουμε μια αντικολλητική φόρμα κέικ  και προσθέτουμε το μίγμα .
8.      Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160-170 και ψήνουμε το κέικ για περίπου     μια ώρα . (Αν φανεί λίγο το υλικό στη φόρμα , ψήστε λιγότερη ώρα)
9.      Το βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για να το ξεφορμάρουμε. Μυρίζει καταπληκτικά .
Αν προλάβετε και δεν σας το φάνε,  προχωράτε και στα επόμενα βήματα .

Ετοιμάζουμε το γλάσο
1.      Σε μπαίν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα .
2.      Προσθέτουμε το βούτυρο και το γάλα και ανακατεύουμε με το σύρμα.
3.      Ρίχνουμε την άχνη σαν βροχή και ανακατεύουμε απαλά.
4.      Καλύπτουμε την επιφάνεια του κέικ .
5.      Γαρνίρουμε με φέτες μπανάνες «καραμελέ».

Μπορούμε να κάνουμε τις μπανάνες «καραμελέ», αν βάλουμε χοντροκομμένες φέτες μπανάνας αλειμμένες καλά με λιωμένο βούτυρο πασπαλισμένες με καφέ ζάχαρη και μοσχοκάρυδο σε δυνατό φούρνο για 15 περίπου λεπτά .

Προσοχή πρέπει να σταματήσετε τη ζάχαρη να ζεσταίνεται στο σημείο που αρχίζει να καραμελώνει γιατί μετά καίγεται και δεν έχει καλή γεύση .
Δημοσίευση σχολίου