Δευτέρα, 24 Μαρτίου 2014

Ζυμαρικά αχιβάδες με γιαούρτι , σκόρδο , μπαίηκον

 Ένα εύκολο και νόστιμο πιάτο ζυμαρικών, μπορεί να σερβιριστεί και σαν σαλάτα.Δοκιμάστε το σαν συνοδευτικό σε καυτερά λουκάνικα.Μοναδικός συνδυασμός.


Υλικά 
  • 1 πακέτο αχιβάδες  ή άλλο ζυμαρικό που να μπορεί να "φυλακίσει" την σάλτσα γιουρτιού
  • 250 γρ γιαούρτι στραγγιστό ή  σακούλας
  • 8-9 φέτες μπαίηκον κομμένες σε τετραγωνακια οχι πολυ μικρά
  • 4 σκελίδες σκόρδο 
  • 4 κουταλιές σούπας λάδι
  • αλάτι , πιπέρι , πιπέρι καγιέν ,τσίλι σκόνη , λίγο νερό για το αραίωμα του γιαουρτιού.
  • (προαιρετικά μαϊντανός)
Εκτέλεση:
  1. Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό .
  2. Κόβετε σε τετραγωνάκια το μπαίηκον .
  3. Ψιλοκόβετε το σκόρδο ή το περνάτε απο την πρέσα σκόρδου.
  4. Σέ ένα μπολ βάζετε το γιαουρτι, προσθέτετε νερό όσο χρειαστεί (απο το νερό που έχουν βράσει τα ζυμαρικά) και ανακατεύετε με το συρμα να γίνει σαν παχύρρευστη κρέμα.Ρίξτε λίγο αλάτι , πιπερι και πιπέρι καγιεν να αρωματίσετε το γιαούρτι.
  5. Σε αρκετά πλατύ σκεύος ρίχνετε το λάδι και το μπαίηκον ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά να πάρει χρώμα και να βγάλει το λίπος του.Λίγο πριν το τέλος αυτής της διαδικασίας προσθέστε το σκόρδο να δώσει και αυτό τη μυρωδία του χωρίς να καεί.
  6. Σουρώνετε τα ζυμαρικά και τα ρίχνετε μέσα στο σκεύος με το μπαίηκον, απομακρύνοντας το απο την φωτιά.
  7. Ανακατέψτε με μια φαρδιά κουτάλα γρήγορα και καλά.
  8. Προσθέστε το περιεχόμενο του μπολ με το αρωματισμένο και αραιωμένο γιαούρτι .
  9.  Γοργές κινήσεις και πάλι .Έτοιμο.
  10. Φυσικά και τρώγονται ζεστά ,όποιος θέλει ας προσθέσει και τυρί (οχι μυζήθρα).

Δημοσίευση σχολίου