Cupcakes με κακάο και σοκολάτα



Κεκάκια  με καστανή ζάχαρη και σοκολάτα κουβερτούρα.Δεν είναι πολύ γλυκά, γίνονται εύκολα και αρκετά γρήγορα.Βγαίνουν 12 κεκάκια. Το καλύτερο συνοδευτικό για τον καφέ σας ή για να τα πάρετε μαζί σας.

Υλικά

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1//2 φλιτζάνι κακάο 
  • 2/3  φλιτζανιού ζάχαρη  καστανή 
  • 125 γρ βούτυρο σε κομματάκια
  • 2 αυγά
  • 3/4 φλιτζανιού γάλα
  • 2 βανίλιες
  • 1 κ.γλ baking powder
  • ελάχιστο αλάτι
  • περίπου 100 γρ κουβερτούρα σε κομματάκια ή σε σταγόνες
  • ζάχαρη άχνη (για το γαρνίρισμα)

Πως φτιάχνονται

  1. Σε ένα μπολ μαζεύουμε όλα τα στερεά υλικά πλην της ζάχαρης, δηλαδή αλεύρι,κακάο,βανίλια, αλάτι , baking powder. Καλύτερα να είναι κοσκινισμένα.
  2. Χρειαζόμαστε ένα μπολ κατάλληλο  για μπεν μαρί.. Βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε σε μπεν μαρί να αφρατέψουν.
  3. Αποσύρουμε απο το μπεν μαρί και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγα.Ξαναχτυπάμε.
  4. Επειτα προσθέτουμε το μιγμα αλευριού κλπ  και  το γάλα εναλλάξ και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
  5. Ρίχνουμε και την σοκολάτα.
  6. Παίρνουμε για φόρμα για cupcakes και βουτυρώνουμε την κάθε θέση.Πασπαλίζουμε με λίγο κακαο (ή αλευρι).Ή μπορουμε να βάλουμε αντικολλητικο χαρτί αν θέλουμε να έχουμε το κάθε ένα έτοιμο για να το πάρουμε μαζί μας.
  7. Γεμίζουμε την κάθε θέση με υλικό. Θα φουσκώσουν αρκετα.
  8. Ψήνουμε σε αέρα στους 150- 160 βαθμους για 20 με 25 λεπτά.
  9. Όταν τα ξεφορμάρουμε και κρυώσουν τα πασπαλίσουμε με ζάχαρη άχνη , χρησιμοποιώντας ένα σουρωτηράκι.