Πατάτες φούρνου με τη φλούδα

 Πατάτες φούρνου σαν τηγανητές.Με μπόλικα καρυκεύματα.Συνοδευτικό για πολλά πιάτα.

Υλικά

2 μέτριες πατάτες για το κάθε άτομο

ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι, πάπρικα γλυκιά, κουρκουμά (ή κάρυ για πιο πιπεράτη γεύση), θυμάρι

Πως φτιάχνονται

Πλένουμε καλά σε σαπουνάδα με λίγο απορρυπαντικό πιάτων τις πατάτες.Τις ξεπλένουμε καλά.

Τις κόβουμε κυδωνάτες : πρώτα στη μέση και μετά κάθε μισή πατάτα την ακουμπάμε στην επιφάνεια κοπής (το εσωτερικό μέρος) και κόβουμε λοξά σε 3 ή 4  κομμάτια.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε αρκετό νερό να ζεσταθεί  . Στο ζεστό νερό ρίχνουμε τις πατάτες και τις αφήνουμε να βράσουν για  7- 10 λεπτά.Να μην λυώσουν.

Τις στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι.

Σε μια λαμαρίνα απλώνουμε μια λαδόκολλα.Ρίχνουμε επάνω τις πατάτες στεγνές αρκετά και προσθέτουμε τα μυρωδικά και το ελαιόλαδο. Τις απλώνουμε να μην πατάει η μια την άλλη φέτα .

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους  180 βαθμούς για κανα μισάωρο.