Μάφινς με μήλα, σταφίδες και καρύδια

Κλασική συνταγή για ατομικά κεκάκια μήλου, με περισσότερα αρώματα, σταφίδες και καρύδια. Απλά αρωματικά, εύκολα.

Υλικά για 12κεκάκια:
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1κ.γ. baking powder
  • 1/2 κ.γ. σόδα
  • λίγο αλάτι
  • 1/2 κ.γ κανέλλα, 3 κ.σ σταφίδες, 3 κ.σ.καρύδια (προαιρετικά )
  • 2 αυγά
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο και όχι πολύ ζεστό (μπορείτε να το αντικαταστήσετε με ίση ποσότητα ηλιέλαιο)
  • 1 βανίλια
  •  1,5 μήλο σε κομματάκια καρέ
  • Αχνη για το πασπάλισμα
Πως φτιάχνονται
  1. Βάλτε χαρτάκια σε ένα ταψάκι για  12  μάφινς.
  2. Χρειάζονται 2 μπωλ. Ένα για όλα τα στερεά δηλαδη  αλεύρι, ζάχαρη, σόδα,  baking powder, αλάτι, κανέλλα, γαρύφαλλο, σταφίδες, καρύδια.
  3. Στο δεύτερο μπωλ χτυπάτε  τα αυγά με το βούτυρο, Προσθέτετε τη βανίλια.
  4. Στη συνέχεια ρίχνετε τα υγρά υλικά στα στερεά λίγι λίγο ανακατεύοντας καλά.
  5. Το αποτέλεσμα, μια ζύμη σφικτή.
  6.  Γεμίζετε κάθε θήκη  κατά τα 1/2. Βάζετε κομματάκια μήλου σε κάθε ζυμη επανω , ππιέζετε ελαφρά με ένα κουτάλι.
  7. Χωρίζετε την ζύμη που περίσσεψε σε 12 μπαλάκια. Βάζετε ένα μπαλάκι ζύμης σε κάθε θήκη πάνω στα μήλα. Απλώνετε τη ζύμη καλύπτοντας τα μήλα με την πίσω μεριά ενός κουταλιού που το βουτάτε σε ένα ποτηράκι νερό.
  8. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 20 λεπτά  ή σε αέρα 160C για  20 λεπτά.
Αφήνετε να κρυώσουν και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.