Κυριακή, 8 Φεβρουαρίου 2015

Ζύμη κουρού

 Ωραία και εύκολη ζύμη, για κάθε είδους πιτάκια .Τυροπιτάκια , λουκανικοπιτάκια κλπ.

Υλικά
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι  ( το άδειο κεσεδάκι το χρησιμοποιούμε για το μέτρημα )
  • 1 κεσεδάκι ηλιέλαιο
  • 1 αυγό
  •  1κ.γλ.κοφτή σόδα
  • 1κ.γλ.αλάτι
  • 3 ή 3 1/2 κούπες αλεύρι  που φουσκώνει μόνο του ή αλεύρι γ.ο.χ. με 2 κ.γλ. baking powder
Εκτέλεση
  1. Αδειάζουμε σε ένα μπωλ το γιαούρτι και του ρίχνουμε τη σόδα .Το αφήνουμε να αφρίσει.
  2. Μόλις σταματήσει το άφρισμα,  ρίχνουμε το ηλιέλαιο.Ανακατεύουμε.
  3. Προσθέτουμε το αυγό, το αλάτι και το αλεύρι. Ανακατεύουμε να γίνει μια ζύμη μαλακή.
  4. Αφου ξεκουραστεί η ζύμη λίγο, ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο, κόβουμε στρογγυλά πιτάκια .
  5. Βάζουμε γέμιση της αρεσκείας μας.
  6. Στη συνέχεια τα βάζουμε  σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. 
  7. Τα αλείφουμε με κρόκο αυγού αραιωμένο με λίγο νερό.
  8. Πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  9. Ψήνουμε τα πιτάκια στους 180 για 35-45 λεπτά ,ανάλογα με το φούρνο.
Δημοσίευση σχολίου