Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου 2018

Ψάρι στο φούρνο

Ψάρι ντάσκα ή τονάκι με πατατούλες στο φούρνο. Νόστιμο και υγιεινό φαγητό για όλους.Με σαλτσούλα  πικάντικη, μαλακό ψάρι , λουκούμι πατάτες.
Υλικά
  • 1 τονάκι χαραγμένο σε φέτες απο τον ψαρά
  • 3 πατατούλες για κάθε μερίδα 
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό σε φέτες 
  • 2 σκελίδες σκόρδο 
  • ντοματάκια κομμένα καρέ
  • 1 γεμάτη κουταλιά πελτέ διαλυμένη σε ένα φλυτζάνι νερό
  • μαϊντανό 
  • αλάτι ,πιπέρι , λάδι
  • μια μικρή κόκκινη πιπερίτσα
  • αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο για να καλύψουμε το ταψί
Πως φτιάχνετε
  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε αρκετό νερό και ρίχνουμε μέσα τις πατάτες να βράσουν για 7-8 λεπτά.
  2. Αποσύρουμε από την φωτιά και βγάζουμε τις πατάτες από το νερό, να κρυώσουν ώστε να τις κόψουμε σε φέτες.Το νερό το φυλάμε στην κατσαρόλα , θα χρειαστεί.
  3. Ανάβουμε το φούρνο να προθερμανθεί στους 180 αέρα ή 200 αντιστάσεις.
  4. Φτιάχνουμε την σάλτσα.
  5. Σε ένα σκεύος (τηγάνι ή κατσαρόλα) βάζουμε λίγο λάδι και σωτάρουμε το κρεμμύδι να μελώσει.Προσθέτουμε και το σκόρδο.
  6. Έπειτα τα ντοματάκια, την πιπερίτσα, αλατοπίπερο και αφήνουμε λίγο να βράσουν.
  7. Διαλύουμε τον πελτέ σε ένα φλιτζάνι νερό από τις πατάτες και το ρίχνουμε στην σάλτσα.Βάζουμε και τον μαϊντανό.Ας βράσει λιγάκι.
  8. Εν τω μεταξύ πλένουμε το ψάρι να φύγει το αίμα του.Το αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.
  9. Στρώνουμε σε ένα ταψάκι ή σε ένα πυρέξ τις φέτες πατάτας.περιχύνουμε με σάλτσα.Βάζουμε το ψάρι πάνω στις πατάτες. Ρίχνουμε σάλτσα και σε αυτό. Ίσως χρειάζεται λίγο νεράκι (από τις πατάτες)  ακόμα. περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο.
  10. Καλύπτουμε το ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί και μετά με αλουμινόχαρτο.
  11. Βάζουμε στο φούρνο και μετα απο 5-10 λεπτά χαμηλώνουμε την φωτιά.Δεν θέλει πολύ ώρα. Ανάλογα με το φούρνο.
  12. Λίγο πριν το τέλος ξεσκεπάζουμε το ταψί, να ροδίσουν λίγο οι πατάτες .Προσοχή να μην στεγνώσει το ψάρι.
Δημοσίευση σχολίου