Πατάτες γιαχνί

    Νόστιμο εύκολο λαδερό φαγητό.Απλό μεν, με τα μυστικά του δε.Αφήστε τις πατάτες να "γυαλίσουν" στο λάδι λίγο πριν ρίξετε το νερό.Το φαγητό πρέπει να έχει δεμένη σαλτσούλα, όχι να είναι νερόβραστο.
  • Υλικά   ( 4 άτομα)

    8 μεγάλες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια
    1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    2 σκελίδες σκόρδο
    1 κ.σ. πελτές ντομάτας
    ( αν έχετε 2 ώριμες ντομάτες, σε κομματάκια καρε)
    αρκετό ελαιόλαδο
    1 κ.σ. αλάτι , πιπέρι , μπαχάρι , δαφνόφυλλο, λίγη κανέλα και καυτερή πιπερίτσα (αν θέλετε)

  • Πώς φτιάχνονται
Ζεσταίνουμε μία μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.
Βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
  • Έπειτα το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
  • Προσθέτουμε και τις πατάτες.Να γυαλίσουν λίγο στο λάδι.Μετά  τον πελτέ ντομάτας και τα κομματάκια ντομάτας.
  • Προσθέτουμε νερό, που να καλύπτει τις πατάτες και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τα μπαχαρικά.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά περίπου.
    Προσέχουμε να μην κολλήσουν στην κατσαρόλα, γι αυτό κουνάμε την κατσαρόλα κυκλικά, να ανακατευτεί το φαγητό χωρίς να το ανακατέψουμε.Θέλουμε να βράσουν οι πατάτες και το φαγητό μας να μείνει με την σαλτσούλα του δεμένη.
    Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου, οπωσδήποτε με τυρί φέτα και καλό ψωμί.