Ενα λαδερό καλοκαιρινό φαγητό . Απλό και γευστικό και όχι χρονοβόρο.
Υλικά
- 4 μέριες μελιτζάνες κομμενες σε μεγάλους κύβους
- 3 μέτριες πατάτες κομμένες σε κύβους
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε καρεδάκια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 ντομάτα τριμμένη
- 1 κ. σ. γεμάτη ντομάτα πελτέ
- λίγο νερό
- αλάτι , πιπέρι, κανέλα
- λίγα φυλλαράκια βασιλικό
- μαϊντανό
- ελαιόλαδο
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και αφου ζεσταθεί ρίχνουμε τις μελιτζάνες να σωταριστούν. Τις βγάζουμε σε μια πιατέλα και συνεχίζουμε σωτάροντας λίγο και τις πατάτες.
- Τις βγάζουμε και αυτές απο την κατσαρόλα
- Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο λάδι , βάζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο .
- Οταν ξανθύνουν ρίχνουμε τις μελιτζάνες και τις πατάτες .Ανακατεύουμε .
- Ρίχνουμε την ντομάτα , αλατοπιπερώνουμε . Ρίχνουμε λίγο νερό (όσο να σκεπάσει τα υλικά )και τον πελτέ . Βασιλικό και μαϊντανό ψιλοκομμένο , κανέλα .
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και όταν πάρει βράση , χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει. Δεν ανακατεύουμε το φαγητό (λυώνουν οι μελιτζάνες εύκολα) αλλα το γυρίζουμε γύρω γύρω μέσα στην κατσαρόλα , πιάνοντας την απο τα χεράκια και κουνώντας την. Προσέχουμε να μην κολλήσει . Σε μισή ώρα είναι έτοιμο .
Και φυσικά , όπως για όλα τα λαδερά ελληνικά φαγητά , το καλύτερο συνοδευτικό είναι μια ντοματοσαλάτα , καλό ψωμί και τυρί φέτα..