Υλικά
- 1,5 κιλό χοιρινό σε φέτα ( ή δύο φέτες)
- 4-5 μέτρια κρεμμύδια σε ροδέλες
- 2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
- αλάτι , πιπέρι , 6-8 καρφάκια γαρύφαλλο
- 1 κλωνάρι δεντρολίβανο
- 3 κουταλιές μουστάρδα
- ελαιόλαδο
- 1 κουτάκι μπύρα
- λίγο νερό
- Αφου ξεπλύνουμε το κρέας το αφήνουμε σε χαρτί κουζίναςνα στραγγίξει.
- Επειτα το πασαλείβουμε καλά με τη μουστάρδα παντού.
- Ανοίγουμε σχισμές και βάζουμε φετάκια σκόρδου.
- Αλατίζουμε και πιπερώνουμε .
- Καρφώνουμε τα καρφάκια του γαρύφαλλου και απο τις δύο μεριές της κάθε φέτας κρέατος.
- Κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες .
- Παίρνουμε μια γάστρα ( ή ένα βαθύ ταψί που θα το σκεπάσουμε με αλουμινόχαρτο) και στρώνουμε στον πάτο τα κρεμμύδια .Βάζουμε το κλωνάρι δεντρολίβανο.
- Βάζουμε απο πάνω το κρέας .Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και μετά με μπύρα .Ρίχνουμε και λίγο νερό .
- Σκεπάζουμε τη γάστρα και βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 1 1/2 ώρα. (ή και λίγο παραπάνω).Στα 3/4 της ώρας αποσύρουμε τη γάστρα απο το φούρνο για να γυρίσουμε το κρέας.
- Οταν είναι έτοιμο βγάζουμε το κρέας σε μια πιατέλα και τη σάλτσα του σε μια σαλτσιέρα .Αν η σάλτσα μας φαίνεται αραιή τη "δένουμε" με λίγο κόρν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο νερό .