Απλό, γευστικό, αφράτο, μαμαδίστικο κέικ. Με λίγα υλικά
που υπάρχουν συνήθως στο σπίτι, εύκολο κέικ για τα παιδιά στο σχολείο ή για τη δουλειά.
Υλικά
Για το γαρνίρισμα : ζάχαρη άχνη
Πώς φτιάχνεται
που υπάρχουν συνήθως στο σπίτι, εύκολο κέικ για τα παιδιά στο σχολείο ή για τη δουλειά.
Υλικά
- 1 φλυτζάνι ηλιέλαιο
- 1 φλυτζάνι ζάχαρη
- 3 αυγά
- 1 φλυτζάνι χυμό πορτοκαλιού (2ή 3 πορτοκάλια)
- το ξύσμα των πορτοκαλιών
- 1 βανίλια
- 2 φλυτζάνια αλεύρι που φουσκώνει κοσκινισμένο
- 1 1/2 κουτ.γλυκού μπέκιν πάουντερ
Για το γαρνίρισμα : ζάχαρη άχνη
Πώς φτιάχνεται
- Χτυπάμε με το μίξερ τη ζάχαρη με το ηλιέλαιο μέχρι να μην 'ακούμε" τη ζάχαρη.Προσθέτουμε ένα, ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα.Το μίγμα θα αφρατέψει αρκετά.
- Ρίχνουμε το ξύσμα και την βανίλια.
- Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού εναλλάξ με το αλεύρι στο οποίο έχουμε προσθέσει και το μπέκιν, συνεχίζοντας το χτύπημα αλλα απαλά.
- Κάνουμε προθέρμανση για λίγο στο φούρνο : 160 με 170 βαθμούς στον αέρα.
- Βουτυρώνουμε μια φόρμα και την βάζουμε για λίγο στην κατάψυξη.
- Στην συνέχεια την βγάζουμε απο την κατάψυξη και την αλευρώνουμε. Την αναποδογυρίζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι.
- Ρίχνουμε το μίγμα στην φόρμα.
- Ψήνουμε για 35 με 40 λεπτά.
- Όταν κρυώσει λίγο, ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.