Όσο ψήνονται τα κάστανα η μυρωδια ειναι...άπαιχτη.Ψητά αρέσουν σε όλους, βρασμένα χάνουν λίγο.Με
εξαιρετική διατροφική αξία, είναι ο ξηρός καρπός με τις λιγότερες θερμίδες, 4 καστανα περί τις 100 θερμίδες.
Κάστανα βραστά
Κάστανα βραστά
- Πλένουμε πολύ καλά τα κάστανα.
- Χαράζουμε με ένα καλό μάχαιρι 2 σταυρούς στην κάθε πλατιά πλευρά των καστάνων.
- Βράζουμε νερό( ισα που να καλυπτει τα κάστανα )σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε ελάχιστο αλάτι και ρίχνουμε τα κάστανα όλα.Τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά.
- Σε 20 λεπτά περίπου θα είναι έτοιμα.
- Δοκιμάζουμε ένα και τα βγάζουμε.
- Αμέσως τα ρίχνουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό και βγάζουμε αμέσως τη φλούδα τους, βγαίνει πανεύκολα.
- Μπορούμε να τα φυλάξουμε σε σακκουλάκια και στην κατάψυξη για χριστουγεννιάτικες συνταγές
- Χαράσουμε τα κάστανα στη μυτούλα τους διαγώνια (δείτε πως τα καθαρίζουμε εύκολα).
- Τα βάζουμε σε λαμαρίνα ή ταψάκι στους 180-200 βαθμούς, όχι στον αέρα , στην τελευταία θέση. Χρειάζονται περίπου 20 λεπτά, εξαρτάται απο το μέγεθος τους.
- Κατα την διάρκεια του ψησίματος τα γυρνάμε.
- Προσοχή καίνε...
- Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τα ξεφλουδίζουμε.