Ψάρι ντάσκα ή τονάκι με πατατούλες στο φούρνο. Νόστιμο και υγιεινό φαγητό για όλους.Με σαλτσούλα πικάντικη, μαλακό ψάρι , λουκούμι πατάτες.
Υλικά
Υλικά
- 1 τονάκι χαραγμένο σε φέτες απο τον ψαρά
- 3 πατατούλες για κάθε μερίδα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό σε φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο
- ντοματάκια κομμένα καρέ
- 1 γεμάτη κουταλιά πελτέ διαλυμένη σε ένα φλυτζάνι νερό
- μαϊντανό
- αλάτι ,πιπέρι , λάδι
- μια μικρή κόκκινη πιπερίτσα
- αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο για να καλύψουμε το ταψί
Πως φτιάχνετε
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε αρκετό νερό και ρίχνουμε μέσα τις πατάτες να βράσουν για 7-8 λεπτά.
- Αποσύρουμε από την φωτιά και βγάζουμε τις πατάτες από το νερό, να κρυώσουν ώστε να τις κόψουμε σε φέτες.Το νερό το φυλάμε στην κατσαρόλα , θα χρειαστεί.
- Ανάβουμε το φούρνο να προθερμανθεί στους 180 αέρα ή 200 αντιστάσεις.
- Φτιάχνουμε την σάλτσα.
- Σε ένα σκεύος (τηγάνι ή κατσαρόλα) βάζουμε λίγο λάδι και σωτάρουμε το κρεμμύδι να μελώσει.Προσθέτουμε και το σκόρδο.
- Έπειτα τα ντοματάκια, την πιπερίτσα, αλατοπίπερο και αφήνουμε λίγο να βράσουν.
- Διαλύουμε τον πελτέ σε ένα φλιτζάνι νερό από τις πατάτες και το ρίχνουμε στην σάλτσα.Βάζουμε και τον μαϊντανό.Ας βράσει λιγάκι.
- Εν τω μεταξύ πλένουμε το ψάρι να φύγει το αίμα του.Το αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.
- Στρώνουμε σε ένα ταψάκι ή σε ένα πυρέξ τις φέτες πατάτας.περιχύνουμε με σάλτσα.Βάζουμε το ψάρι πάνω στις πατάτες. Ρίχνουμε σάλτσα και σε αυτό. Ίσως χρειάζεται λίγο νεράκι (από τις πατάτες) ακόμα. περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο.
- Καλύπτουμε το ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί και μετά με αλουμινόχαρτο.
- Βάζουμε στο φούρνο και μετα απο 5-10 λεπτά χαμηλώνουμε την φωτιά.Δεν θέλει πολύ ώρα. Ανάλογα με το φούρνο.
- Λίγο πριν το τέλος ξεσκεπάζουμε το ταψί, να ροδίσουν λίγο οι πατάτες .Προσοχή να μην στεγνώσει το ψάρι.