Ψάρι με βραστά καρώτα , πατάτες , σέλινο και μετα στο ζωμό τους σούπα με ρύζι αυγοκοφτή.
Υλικά (4 ατομα)
- 1 μεγάλο ψάρι κεφαλόπουλο ή φαγκρί κλπ
- 4 πατατες σε μεγάλα κομμάτια
- 3-4 καρωτα κομμένα σε μπαστουνάκια
- αρκετό σέλινο
- 1 ξερό κρεμμύδι ξεφλουδισμένο που πάνω του θα καρφώσετε 4-5 γαρύφαλλα
- αλάτι πιπέρι
- Ελαιόλαδο και λεμόνι για το σερβίρισμα
Για τη σούπα
Ζωμό απο το ψάρι και ρύζι γλασέ. λίγο ζεστό νερό.Πώς φτιάχνεται
- Σε μια κατσαρόλα βάζετε 1 λίτρο νερό (περίπου) , την βάζετε στη φωτιά και βάζετε τα λαχανικά.
- Αφήνετε να βράσουν περίπου 7-8 λεπτά.
- Βάζετε και το ψάρι, αλάτι και πιπέρι.
- Αφήνετε να βράσουν μέχρι να είναι έτοιμα.
- Βγάζετε τα υλικά απο το ζωμό και τα βάζετε σε ένα πυρέξ , το οποίο σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο ή με το καπάκι του πυρέξ.
- Σουρώνετε σε ενα μπολ το ζωμό ώστε να φύγουν κοκκαλάκια κλπ.
Για τη σούπα
- Σκουπίζετε καλά την κατσαρόλα και την ξαναβάζετε στη φωτιά.
- Αραιώστε το ζωμό με λίγο βραστό νερό.
- Για κάθε φλυτζάνι ζωμό που θα ξαναβάλετε στην κατσαρόλα υπολογίστε 1 κουταλιά της σούπας ρύζι γλασέ.Βάλτε το ρύζι σε ενα μπολ και ξεπλύνετε το με λίγο νερό.
- Όταν πάρει βράση ο ζωμός ρίξτε το πλυμένο ρύζι και λίγο αλάτι .(Δοκιμάστε το ζωμό για να καταλάβετε πόσο αλάτι θα προσθέσετε).
- Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε να σιγοβράσει , χωρίς να έχετε πλήρως σκεπασμένη την κατσαρόλα γιατί φουσκώνει και θα χυθεί απέξω.Ανακατέγτε που και που.
- Όταν βράσει το ρύζι, αν θέλετε , αυγοκόβετε την σούπα (χωρίς να βάλετε κορν φλάουρ, έχετε ήδη άμυλο απο το ρύζι).
- Σερβίρεται με πιπερι.