Ένα εξαιρετικό ορεκτικό , αλλά με λίγο περισσότερο ζωμό, θαυμάσια σάλτσα για ρύζι .
Υλικά
Υλικά
- 1 συσκευασία μανιτάρια
- 1 ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδο
- 3-4 κ.σ ελαιόλαδο ή 1 μικρό κομμάτι βούτυρο
- 2- φέτες μπαίηκον σε κομματάκια (προαιρετικά)
- λίγο ξύδι βαλσαμικό (ή λίγο κρασί ¨ή μπράντυ)
- αλάτι, πιπέρι
- 1 κρέμα γάλακτος
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Κόβουμε τα μανιτάρια σε φετάκια (μπορεί αν θέλετε προηγουμένως να τα πλύνετε γρήγορα σε τρεχούμενο νερό ).
- Ανάβετε τη φωτιά και σ' ένα βαθύ τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο και τα μανιτάρια.Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι .Τα μανιτάρια θα βγάλουν αρκετό νερό . Χαμηλώστε τη φωτιά και προσθέστε και το σκόρδο.
- Ανακατέψτε και αφήστε να μαγειρευτουν .(Ρίξτε και το μπαίηκον). Πριν τελειώσει το νερό τους σβήστε τα με το βαλσαμικό ( ή με κρασί ή με μπράντυ).
- Μπορείτε να προσθέσετε λίγο κόρν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο νεράκι αν χρειάζεται.
- Ρίξτε την κρέμα γάλακτος , περιστρέψτε το τηγάνι να παει παντού.
- Κατεβάστε απο τη φωτιά και ρίψτε το μαϊντανό. 'Ετοιμα .