Εύκολο και διαφορετικό.Στέκεται , έχει σωστή εμφάνιση , βγάζει ωραιες φέτες .
Υλικά :
για το ρολό για τη σάλτσα
(χωρίς βράσιμο)
Φτιάχνοντας το ρολό με το βρεγμένο χαρτί έχετε ένα ωραίο σχήμα. Αν όμως δεν προλαβαίνετε , μια καλή λύση είναι να βάλετε το ρολό σε μια μακρόστενη αντικολλητική φόρμα κέικ , ελαττώνοντας την ποσότητα του χυμού που θα ρίξετε πάνω στο ρολό και ξανα προσθέτοντας λίγο στη μέση της διάρκειας του ψησίματος.
Υλικά :
για το ρολό για τη σάλτσα
(χωρίς βράσιμο)
- 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο 2 φλυτζ.τσαγ. χυμό ντομάτας
- 1 αυγό λάδι , αλάτι , πιπέρι
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο πιπέρι καγιέν
- 1/2 φλυτζάνι τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
- 1/2 φλυτζάνι τσαγιού χυμό ντομάτας
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- αλάτι ( περίπου 2 κ.γλ)
- πιπέρι
- Σε ένα μπολ ζυμώνουμε όλα τα υλικά καλά.
- Παίρνουμε αντικολλητικό χαρτί και αφου το ραντίσουμε με λίγο νερό με την παλάμη μας το υγραίνουμε όλο.
- Απλώνουμε τον κιμά στο χαρτί και τυλιγουμε το χαρτι γύρω απο τον κιμα , κυλωντας το με τα χέρια μας οπως τα κουλουράκια.
- Σπρωχνουμε τις άκρες προς τα μέσα να καλοσχηματιστούν και τις στριβουμε φτιαχνοντας μια μεγάλη καραμέλα.
- Οταν εχει παρει ένα καλό σχήμα, βαζουμε το ρολο σε ενα βουτυρωμένο πυρέξ κα το ξετυλιγουμε.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το χυμο ντομάτας με τα αλατοπιπερα και λιγο λάδι και περιχύνοεμε το ρολό.
- Αν θέλουμε πασπαλίζουμε το ρολό με φρυγανιά τριμμένη , για να κάνει κρούστα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς επι 1/4 της ώρας
- Στη συνέχεια χαμηλώνουμε στους 200 επι 1 ώρα περίπου ,περιχύνουμε το ρολό με τη σάλτσα του που και που.
- Αποσύρουμε απο το φούρνο και αφήνουμε να σφίξει για να μπορέσουμε να κόψουμε ωραίες φέτες .
- Συνοδεύουμε με πουρέ πατάτας ή με ρύζι .
Φτιάχνοντας το ρολό με το βρεγμένο χαρτί έχετε ένα ωραίο σχήμα. Αν όμως δεν προλαβαίνετε , μια καλή λύση είναι να βάλετε το ρολό σε μια μακρόστενη αντικολλητική φόρμα κέικ , ελαττώνοντας την ποσότητα του χυμού που θα ρίξετε πάνω στο ρολό και ξανα προσθέτοντας λίγο στη μέση της διάρκειας του ψησίματος.