Για τη ζύμη:
- 100 γρ. βούτυρο βιτάμ
- 2 ¼ φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- ½ φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
- 3 αυγά
- 1 κουταλιά σούπας γάλα
- 1/2 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 4 μήλα κομμένα σε κύβους
Για το γαρνίρισμα:
άχνη ζάχαρη , κανέλα
- Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να ασπρίσει.
- Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και την κανέλα.
- Προσθέτουμε το αλεύρι στο μίγμα αυγών αναδιπλώνοντας με μία σπατουλίτσα (μαρίζ).
- Βουτυρώνουμε μια φόρμα κέικ και τη βάζουμε για λίγο στην κατάψυξη.
- 'Οταν έχει παγώσει το βούτυρο, βγάζουμε το ταψάκι από την κατάψυξη και το αλευρώνουμε.
- Απλώνουμε το μίγμα στη φόρμα
- Βυθίζουμε στο μίγμα τα μήλα.
- Ψήνουμε στους 170ο C για 40 περίπου λεπτά.
- Όταν κρυώσει λίγο η μηλόπιτα, αναποδογυρίζουμε τη φόρμα και ξεφορμάρουμε .
- Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.