Χωρίς βράσιμο των ζυμαρικών.Πανεύκολο, νόστιμο, αρκετή ποσότητα, κατάλληλο και για παιδικό πάρτι.Ένα φαγητό που έμαθα στην Πάτρα .
Υλικά
- 1 πακέτο πέννες ( δεν τις βράζουμε)
- 1/2 κιλό τυρί φέτα (αν θέλετε προσθέστε και διάφορα άλλα τυριά σε μικρή ποσότητα)
- 4-5 φέτες μπέικον
- 5 αυγά
- 1 λίτρο γάλα και λίγο νερό
- 1 μικρό φλιτζανάκι λάδι
- αλάτι , πιπέρι , λίγο μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
(εδώ είναι το καλό)
- Παίρνουμε ένα αρκετά μεγάλο πυρέξ ή ένα ταψί 30x35, το βουτυρώνουμε ή το λαδώνουμε και ρίχνουμε τις πέννες άβραστες.
- Θρυμματίζουμε τη φέτα και την ανακατεύουμε με τις πέννες και το μπέικον.
- Σ' ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα , τα αυγά , αλάτι, πιπέρι , μοσχοκάρυδο και τα ανακατεύουμε .
- Το υλικό του μπολ το ρίχνουμε στο ταψί . Μπορεί να χρειαστεί λίγο γάλα ή λίγο νερό γιατι πρέπει να σκεπαστούν οι πέννες. Από πάνω ρίχνουμε το λάδι. Αυτό ήταν.
- Ψήσιμο στους 180-200 βαθμούς , περίπου μια ώρα , φαίνεται άλλωστε πότε είναι έτοιμο.
- Αποσύρουμε απο το φούρνο , περιμένουμε να κρυώσει λίγο και κόβουμε τα κομμάτια.
- Τόσο εύκολο και ωραίο.