Τραγανές, λαχταριτσές , φτιαγμένες στο σπίτι.
Φτιάξτε αρκετές, τρωγονται αμέσως. Ιδανικές για παιδιά, μικρά και μεγάλα.
Υλικά (για 2-3 άτομα)
- 1 στήθος απο κοτόπουλο
- αλάτι, πιπέρι, κάρυ
- 1 φλ. αλεύρι
- 1 αυγό+2κ.σ. νερό
- 1και 1/2 φλυτζάνι φρυγανιά τριμμένη
- λάδι για το τηγάνισμα (καλύτερα ηλιέλαιο)
- Πλένουμε το κρέας και το κόβουμε σε μπουκίτσες.
- Τις βάζουμε σε ένα μπωλ, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, κάρυ, ανακατεύουμε και αφήνουμε να μαριναριστούν τουλάχιστον 15 λεπτά.
- Έπειτα ετοιμάζουμε 3 μπωλ , το ένα με αλεύρι, το δευτερο με το αυγό+νεράκι , το τρίτο με τη φρυγανιά.Περναμε την κάθε κοτομπουκιά πρωτα απο το αλευρι μετα απο το αυγο και μετα απο τη φρυγανιά.Το αριστερό χέρι χρησιμοποιούμε για το αυγό , ενω το δεξι για να γυρίσει την μπουκίτσα στη φρυγανιά, ειδάλλως θα κάνουμε και τα δαχτυλα μας πανέ.Αφήνουμε σε ένα πιάτο.
- Ετοιμάζουμε ένα βαθύ κατσαρολάκι με αρκετό λάδι.Το βάζουμε στη φωτιά να ζεσταθεί καλά και ρίχνουμε λίγες κοτομπουκιές. Γυρίζουμε με 2 πηρούνια και οσες είναι ετοιμες τις βγάζουμε σε πιατέλα πάνω σε χαρτί κουζίνας.