- Αν είναι να φάμε παγωτό ας είναι ποιοτικό.Ιδού μια συνταγή για σπιτικό παγωτό παρφέ (parfait= τέλειο) όνομα και πράγμα.Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί.(Χρειάζεται να το φτιάξουμε μέρα πριν).
Υλικά
- 1 κουτι ζαχαρούχο γάλα καραμελωμένο
- 1 κουτί γάλα εβαπορέ (400 ml)
- 400 ml κρέμα γάλακτος κρυα
- 100 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα
- 3 κ.σ. ζάχαρη
- Πως φτιάχνεται
- Ετοιμάζουμε ώρες πριν ή προηγούμενη μέρα το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα .
- Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την βάζουμε στην συντήρηση του ψυγείου, για 15 περίπου λεπτά.
- Χτυπάμε στο μίξερ το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα μαζί με το γάλα εβαπορέ να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε την σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ ή ένα κουτάλι.
- Βάζουμε το μείγμα στην κατάψυξη, τουλάχιστον για 1 ώρα, να παγώσει καλά.
- Σε ένα μικρό πυρέξ βάζουμε τα αμύγδαλα και στο γκρίλ για λίγο για να καβουρδιστούν.Μπορούμε να τα καβουρδίσουμε και στο τηγάνι ανακατεύοντας τα σε μέτρια φωτιά για να μην καούν.
- Λιώνουμε σε ένα τηγάνι τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά,να γίνει ξανθιά καραμέλα και προσθέτουμε τα αμύγδαλα.Ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσουν.Προσοχή στη φωτιά γιατι αν καεί η καραμέλα πικρίζει.επίσης καίει πολύ.
- Απλώνουμε τα καραμελωμένα αμύγδαλα σε αντικολλητικό χαρτί και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Τα κόβουμε στο μπλέντερ σε κομματάκια (όχι σαν σκόνη).Ή μπορούμε να τα κοπανίσουμε τυλιγμένα σε μια πετσέτα κουζίνας με τον πλάστη για να γίνουν χονδροκομμένα.
- Βγάζουμε το παγωτό απο την κατάψυξη και ρίχνουμε τα αμύγδαλα, ανακατεύουμε αρκετά.
- Ξαναβάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη τουλάχιστον για 5 ώρες να παγώσει.
Καλό είναι πριν σερβίρουμε να το αφήσουμε εκτός κατάψυξης για 10-15 λεπτά να μαλακώσει.