Αλλιώς γνωστό και ως dulce de leche Eίναι μια κρεμώδης σάλτσα καραμέλας που φτιάχνεται παραδοσιακά απο γάλα και ζάχαρη που σιγοβράζει σε μια κατσαρόλα με συνεχές ανακάτεμα.Μπορούμε να εχουμε ένα παρόμοιο αποτέλεσμα χρησιμοποιώντας γάλα ζαχαρούχο συμπυκνωμένο.Χρησιμοποιείται στα παγωτά, στο banoffe κλπ.
Υλικά
Υλικά
1 ζαχαρούχο γάλα
- Αφαιρούμε το χαρτί ετικέτας από το κουτι με το ζαχαρούχο γάλα και το βάζουμε στη χύτρα ταχύτητας σκεπάζοντάς το με νερό. Κλείνουμε το καπάκι, βράζουμε για 30 λεπτά, από την ώρα που θα σφυρίξει η χύτρα, μέχρι να γίνουν καραμέλα.
- Στη συνέχεια τα αφήνουμε να κρυώσουν, δεν το ανοίγουμε κατ'ευθείαν.
- Ή βράζουμε το κουτί με το ζαχαρούχο γάλα σε μία κατσαρόλα σκεπάζοντάς το με νερό, για 1 ½ ώρα, μέχρι να καραμελώσει.