Ερώτηση : Πόσο αλεύρι να βάλω ;
Απάντηση: Όσο πάρει...
Πρόκειται για δελφική απάντηση . Ακου , οσο πάρει ... Αν λεει η συνταγή 1 κιλο αλευρι και 2 να βάλεις θα το πάρει ...
Εναλλακτική απάντηση της Πυθίας : θα το καταλάβεις , να γίνει η ζύμη ευπλαστη .
Φυσικά και υπάρχουν και άλλες τέτοιου ειδους απαντήσεις , που δίνει μια έμπειρη σε μια άπειρη .
Δεν μεταβιβάζεται η εμπειρία , αποκτάτε . Αλλα μεχρι τότε αυτές οι απαντήσεις σχεδόν πάντα οδηγουν είτε στο να πεταξετε τη ζύμη , είτε το αποτέλεσμα να είναι μπετόν αρμέ .Κάτι σαν σκετο ψημένο αλευρι , χωρις αρώματα , πρόκληση για τεστ γερής σιαγόνας.
Μετα απο πολλα παθήματα ,"ακουσα " τη φωνή της χημείας .
Λίγο πριν βάλετε όλο το αλεύρι της συνταγής ,σταματάτε . Δίνετε λίγη ώρα στο αλεύρι ν' απορροφήσει τα υγρά . Ζυμώνετε καλά και ας κολλαει στα χερια και μετα αφήνετε "να ξεκουραστεί το ζυμάρι". ¨Όταν μετα απο την ωρα ξεκουρασης που θελει η κάθε συνταγή ξαναβάλετε τα χέρια σας στο ζυμάρι θα το βρείτε διαφορετικό απο οτι το αφήσατε . Το ζυμαρι που κολλαει στην αρχή δεν θα κολλαει μετα
Κατακλείδα : Καλλιτερα ζυμάρι που κολλαει παρα μπετόν αρμέ ...
Υπάρχει μια εξαιρετική ανάρτηση για το αλευρι και τα μυστικά του στο "Προζύμι"
Απάντηση: Όσο πάρει...
Πρόκειται για δελφική απάντηση . Ακου , οσο πάρει ... Αν λεει η συνταγή 1 κιλο αλευρι και 2 να βάλεις θα το πάρει ...
Εναλλακτική απάντηση της Πυθίας : θα το καταλάβεις , να γίνει η ζύμη ευπλαστη .
Φυσικά και υπάρχουν και άλλες τέτοιου ειδους απαντήσεις , που δίνει μια έμπειρη σε μια άπειρη .
Δεν μεταβιβάζεται η εμπειρία , αποκτάτε . Αλλα μεχρι τότε αυτές οι απαντήσεις σχεδόν πάντα οδηγουν είτε στο να πεταξετε τη ζύμη , είτε το αποτέλεσμα να είναι μπετόν αρμέ .Κάτι σαν σκετο ψημένο αλευρι , χωρις αρώματα , πρόκληση για τεστ γερής σιαγόνας.
Μετα απο πολλα παθήματα ,"ακουσα " τη φωνή της χημείας .
Λίγο πριν βάλετε όλο το αλεύρι της συνταγής ,σταματάτε . Δίνετε λίγη ώρα στο αλεύρι ν' απορροφήσει τα υγρά . Ζυμώνετε καλά και ας κολλαει στα χερια και μετα αφήνετε "να ξεκουραστεί το ζυμάρι". ¨Όταν μετα απο την ωρα ξεκουρασης που θελει η κάθε συνταγή ξαναβάλετε τα χέρια σας στο ζυμάρι θα το βρείτε διαφορετικό απο οτι το αφήσατε . Το ζυμαρι που κολλαει στην αρχή δεν θα κολλαει μετα
Κατακλείδα : Καλλιτερα ζυμάρι που κολλαει παρα μπετόν αρμέ ...
Υπάρχει μια εξαιρετική ανάρτηση για το αλευρι και τα μυστικά του στο "Προζύμι"