Τετάρτη, 30 Απριλίου 2014

Τάρτα με αγκινάρες

Φτιάξτε αυτη την τάρτα και μαγέψτε. Όσοι αγαπούν τις αγκινάρες θα σας λατρέψουν. Με αγκιναρες ως κυριαρχο υλικό και οχι αναμεσα σε κιμα,τυρια και οτι αλλο ....Εξαιρετική για ορεκτικό , ή για να συνοδέψετε ένα ωραίο κρασί μια βραδιά με φίλους. 


 Για τη γέμιση
4-5 αγκινάρες
2-3 κρεμμυδάκια πράσινα
1/2 ματσάκι άνηθο
200γρ κρέμα γάλακτος
4 αυγά
αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
Για τη ζύμη 
Μια ωραία ζύμη δείτε απο εδώ .
Αν δεν έχετε χρόνο χρησιμοποιείστε φύλλο σφολιάτας


Πως τη φτιάχνετε

Καθαρίζετε τις αγκινάρες
Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζετε νερό μέχρι τη μέση και το βάζετε να βράσει .
Προσθέστε αλάτι, ρίξτε τις αγκινάρες και βράστε τες 20 λεπτά.
Αποσύρετε την κατσαρόλα απο τη φωτιά και με τρυπητή κουτάλα αφαιρέστε τις αγγινάρες και βάλτε τες να στραγγίξουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Ψιλοκόψτε τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και τις αγγινάρες σε τέσσερα κομμάτια.
Βάλτε όλα τα υλικά πάνω στη ζύμη της τάρτας.
Σε ένα μπολ χτυπήστε την κρέμα με τα αυγά, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο.
Περιχύστε με αυτό τα χορταρικά που εχετε βάλει στην τάρτα.
Ψήστε στους 180 βαθμους  για μισή ώρα

Δημοσίευση σχολίου