Τυρόπιτα στριφτή

 Εύκολη στριφτή τυρόπιτα με τραγανό φύλλο .


Υλικα για το φύλλο

2 κουτ.σούπας ξύδι

3 κλουτ.σούπας ηλιέλαιο

1 κούπα νερό

λίγο αλάτι

αλεύρι σκληρό ή για όλες τις χρήσεις

νισεστέ ή κορν φλάουρ για το άνοιγμα

Υλικά για τη γέμιση

τυρί φέτα θρυμματισμένο

ελαιόλαδο

Πως φτιάχνεται 

Σε ένα σκεύος βάζετε τα υλικά για το φύλλο και προσθέτετε αλεύρι λίγο λίγο , ανακατεύοντας και έπιτα ζυμώνοντας μέχρι να φτιάξετε μια ζύμη μαλακή.

Σκεπάζετε τη ζύμη με ένα πανί και την αφήνετε να ξεκουραστεί για κανενα τέταρο.

Στη συνέχεια την ξαναζυμώνετε . Κόβετε κοματια τα κανετε μπαλάκια και τα ανοίγετε σε λεπτα φύλλα.

Ρίχνετε το τυρί φετα και ραντίζετε με ελαιολαδο. Τυλίγετε σε ρολό και τοποθετείτε στο κεντρο στρογγυλου ταγιού σαν σαλιγκαρι. Φτιαχνετε και άλλο ρολο και συνεχίζετε το τύλιγμα γυρα απο το αρχικο "σαλιγκαρι". Ρίχνετε πανω τους ελαιολαδο και ραντίζετε με νερακι.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φουρνο στον αερα στους 160-170 γαι λιγη ώρα και μετα για λίγο στις αντιστάσεις για να παρει ωραιο χρώμα. Εν τω μεταξύ της εχετε ξαναρίξει λιγο λαδι και λιγο νερο κατα την διαρκεια του ψησίματος.