Βασιλόπιτα αφράτη χωρίς μίξερ

  


Νόστιμη βασιλόπιτα που γίνεται πολυ γρήγορα και χωρίς μίξερ.

Υλικά

150 γρ. χυμό πορτοκαλιού και ξύσμα πορτοκαλιού

5 μέτρια αυγά

130 γρ ηλιέλαιο

120 γρ βουτυρο αγελάδος λιωμένο

240 γρ ζάχαρη

   αρωματικα :  2γρ μαστιχα ,

                         1κτγ μαχλέπι τριμμένο,

                         2 βανίλλιες, 

                         1/2 κτγ καρδαμο κοπανισμένο σε σκόνη    και

                        60 γρ ζάχαρη

1 φακελάκι μπεκιν παουντερ (20γρ)

400γρ αλευρι για ολες τις χρήσεις

100-150 γρ σοκολάτας κομματισμενη με το μαχαιρι ή σταγόνες σοκολάτας


πως φτιάχνεται

Σε πολυκόφτη βαζουμε όλα τα αρωματικά μαζί και με τη ζαχαρη τους και κανουμε ενα μιγμα σαν σκόνη.

Σε ένα σκευος κοσκινίζουμε το αλευρι με το μπεκιν παουντερ .

Σε ένα βαθύ σκευος βαζουμε όλα τα υπολοιπα υλικά, πλην της σοκολατας,  και ανακατευουμε καλα να λιωσει η ζαχαρη. Προσθετουμε το αρωματικό μίγμα. 

Μετα λιγο λιγο το αλευρι και ανακετευουμε συνεχώς.

Στο τέλος ριχνουμε και τη σοκολάτα.

Παιρνουμε μια φόρμα με σουστα 26 εκ. βαζουμε λαδοκολα στον πατο και αλευροβουτυρώνουμε τα πλαϊνά.Ριχνουμε το μιγμα, βάζουμε και το φλουρί .

Ψήνουμε στις αντιστασεις καλυτερα στους 170-180 βαθμούς για 60-70 λεπτ;. Αφου κρυώσει, ξεφορμαρουμε και την αναποδογυρίζουμε σε μια σχαρα να στεγνώσει.


Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη,  φτιάξτε τα νουμερα , κόψτε τα σε χαρτί , βάλτε πανω στην βασιλόπιτα πριν το αχνισμα, ωστε να μεινει το αποτυπωμα τους.

Μπορειτε να βαλετε γλάσο μαυρης σοκολάτας στο πλαινο μερος και να γραψετε και τα νουμερα με σοκολατα επισης

Αν θελετε κάλυψη απο ασπρη σοκολάτα φτιαξτε  γλασο :

με 300γρ λευκης σοκολάτας, ανακατεμενα με 20 γρ ηλιελαιο σε μπεν μαρί 


Σχόλιο   

Η σοκολατα βοηθα να μην τρίβει η βασιλόπιτα

Η συνταγή είναι απο το live kitchen.gr