Κριθαράκι με γαρίδες και λαχανικά


Υπέροχο κριθαράκι με διαφορα λαχανικά κομμένα σε τετραγωνάκια, αρωματισμενα με τσοριθο και βασιλικό. Σε πλατυ σκεύος και μέτρια φωτιά με υπομονή , ετοιμαζουμε ένα υπερ-γευστικό κριθαρώτο.Σερβίρεται με παρμεζάνα.
 Υλικά 
  • 1 κρεμμυδι ξερό μικρο 
  •  1 κρεμμυδάκι 
  • 1 σκελιδα σκορδο 
  • Μισό πράσο 
  • 1 κολοκυθακι 
  • 1 καρωτο 
  • 1 φλυτζανι περιπου, αρακα 
  • μερικά φετακια τσοριθο 
  • μερικες κατεψυγμένες γαρίδες 
  • 1 κουταλια ντοματοπελτε
  • μισό πακετο κριθαρακι ολικης 
  • ελαιολαδο 
  • τζίντζερ 
  • παπρικα, αλατι πιπερι, λιγη καυτερη πιπερια 
  • ζεστο νερο
  • Για το τελος φυλλαρακια βασιλικού και μαιντανο
Πως φτιάχνεται
Σε ένα πλατυ σκευος ή τηγανι με καπακι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κρεμμυδι ψιλοκομμένο, το κρεμμυδακι και το πρασο σε φετάκια.
Οταν μελωσουν ρίχνουμε το καρωτο  , μετα απο λιγο  το κολοκυθάκι . Οταν μαλακωσουν λιγο, ριχνουμε  το κολοκυθάκι και  μετα και τον αρακα.Σε λιγο ριχνουμε και το σκορδο με τα φετακια τσοριθο.
Επειτα τον ντοματοπελτε και το τζιντερ.
Τελος ριχνουμε και το κριθαράκι και το αφηνουμε κανα δυο λεπτα να "γυαλίσει" . Προσθετουμε και τα μπαχαρικα και τις γαριδες.Ριχνουμε λιγο λιγο το βραστο νερο.Αφήνουμε να βρασουν σε χαμηλη φωτιά και συπληρωνουμε ζεστο νερο μεχρι να γίνει το κριθαρακι.