Γιαούρτι με ζελέ και φρούτα

 Δροσερό γλυκό που προκύπτει από την ανάμιξη γιαουρτιού με ζελέ.Μπορει να βάλετε φρούτα μέσα στο ζελέ και να κάνετε δύο στρώσεις, μια γιαούρτι ζελέ και μια ζελέ φρούτα από πάνω , ή μόνο γιαούρτι ζελέ και φρούτα από πάνω. Αν θέλετε μια βάση, ωραία είναι η τριμμένη φρυγανιά με φυστικοβουτυρο με σοκολάτα.

Με φραουλες και
σκετο φυστικοβουτυρο

Με καραμελωμένα αχλάδια και σοκολάτα.
Υπερπαραγωγη 
Απλό, μόνο με ανανά







Υλικά 

1 φακελάκι ζελε φράουλα ή ανανά

1φλυτζανι 200-250ml νερό ζεστό

1φλυτζανι 200-250ml νερό κρύο 

1 γιαουρτι στραγγιστο , αν θέλετε με λίγα λιπαρά

(1φακελακι ζελέ ακόμα αν θέλετε να κάνετε την δεύτερη στρώση ζελε-φρουτα)

Τριμμένη φρυγανιά ανακατεμένη με σοκολατένιο φυστικοβουτυρο για βάση.Ποσοτητες ανάλογα μη την επιθυμία σας. Αν το θελετε πιο γλυκο , ας βαλετε μπισκοτα πτι μπερ.

Πως φτιαχνετε
Για το ζελε
Σε ενα μπολ ριχνουμε το υλικο απο το φακελακι , ζεστο νερο και ανακατευουμε καλα.Μετα ρίχνουμε το κρυο νερο.Ανακατευουμε .Ριχνουμε και το γιαουρτι , ανακατευουμε, ετοιμο. Το βαζουμε στο ψυγειο.
Για τη βαση 
Θρυμματιζουμε στο μπλεντερ φρυγανιες με σολοκατο-φυστικοβουτυρο.

Για το ζελε με τα φρουτα
Σε ενα μπολ φτιαχνουμε αλλο ενα φακελακι ζελε . Κομματιαζουμε φρουτα της αρεσκειας μας.

Συνθεση απλη χωρις βαση 
Πολυ ευκολη και πολυ γρηγορη. Σε μερικα μικρα μπολακια, 5-6 βγαινουν, ριχνουμε το ζελε-γιαουρτι μολις το φτιαχνουμε και οταν σταθεροποιηθει βαζουμε απο πανω τα φρουτα

Συνθεση με βαση 

Στα μπολακια στρωνουμε πατωντας με το κουταλι το υλικο βασης. Οταν το γιαουρτοζελε πηξει καπως το βαζουμε με προσοχη απο πανω, μοιραζοντας ισοποσα στα μπολακια.
Πρεπει να εχει [ηξει αρκετα για να βαλουμε απο πανω τον αλλο ζελε . Τον οποιο τον ριχνουμε με προσοχη απο πανω , οχι κατευθειαν αλλα ριχνοντας σε ένα κουταλι για να εχω ροη απαλη .Επειτα βαζουμε και τα φρουτα. Και φυσικα σολοτα αν θελουμε