Αλμυρά μπισκότα

 


Αφράτα , αλμυρά μπισκότα για σνακ, για το σχολείο , για τη δουλειά.Ευκολα στην παρασκευή τους. Μια βασική συνταγή που επιδέχεται πολλές παραλλαγές.Μπορείτε να προσθέσετε , λαχανικά αν θέλετε, ψιλοκομμένα αλλαντικά, διαφόρων ειδών τυριά.

Υλικά

  • 1 γιαούρτι
  • 2 αυγά
  • 200ml γάλα αραιωμένο με νερό
  • Τυρί φέτα
  • Λίγη παρμεζάνα
  • Διάφορα τυριά κίτρινα ή μπλε τυρί
  • (Ψιλοκομμένα αλλαντικά, αν θέλετε)
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Αλάτι (με προσοχή), πιπέρι, πάπρικα
  • Φρέσκια ρίγανη ή άνηθος 
  • 10 γρ. baking powder
  • 250-300 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (μισή ποσότητα αλεύρι και μισή αλεύρι ολικής)
  • ¨Η αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (παραλείπετε το baking powder)
  • Σουσάμι ( ή μίγμα άσπρο σουσάμι , σουσάμι ολικής, παπαρουνόσπορο).

Βγαίνουν πάνω από 20 κομμάτια 


Πώς γίνονται 

Χτυπάμε τα αυγά , προσθέτουμε το γιαούρτι , το γάλα με το νερό.

  Έπειτα τα τυριά , τα αλλαντικά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα  μυρωδικά , αλάτι πιπέρι , λίγο ελαιόλαδο.

Κ


αι σιγά σιγά το αλεύρι με το baking . Προσθέτουμε τόσο αλεύρι όσο χρειάζεται να γίνει ένα πηχτός χυλός που να στέκεται και να μην απλώνει. Δεν θέλουμε να γίνει σαν ζυμάρι που πλάθετε σε κουλουράκια.

Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί σε ενα ταψί και με ένα κουτάλι φτιάχνουμε "βραχάκια".Πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 περίπου βαθμούς για 20' - 25' λεπτά.