Αρνάκι στη λαδόκολα

Απλή και εύκολη συνταγή με σίγουρη επιτυχία.Το μυστικό είναι να ψηθεί το αρνάκι στους χυμούς του.

Υλικά 
2 κιλά  αρνάκι (μπούτι ή μπροστινό)
 1/2 κιλό πατάτες, κομμένες κυδωνάτες
 3 καρότα, σε χοντρές ροδέλες
 2 ξερά κρεμμύδια, χοντροκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο
κομματάκια κεφαλοτύρι (ποσότητα κατα προτίμηση)
2 κλωναράκια φρέσκιας ρίγανης
αλατι, πιπέρι, (μουσταρδα προαιρετικα)
2 λαδόκολες, σπάγκο για το δέσιμο
 Μαγείρεμα
  1. Πλένουμε  το αρνάκι και το αφήνουμε να στραγγίσει. 
  2. Μέσα σε ένα μεγάλο ταψί απλώνουμε τις λαδόκολες σταυρωτά να εξέχουν γυρω απο το ταψί.
  3. Βάζουμε το αρνάκι , αλατοπιπερώνουμε και με τα χέρια μας απλώνουμε το αλατοπίπερο σε όλο το κρέας.Αν θελουμε πασαλειβουμε με μουσταρδα.
  4. Ανοίγουμε σχισμές στο κρέας σε διάφορα σημεία και βάζουμε φετάκια σκόρδου..
  5.  Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις πατάτες, τα καρότα, τα κρεμμύδια και το σκόρδο.Ριχνουμε λαδακι και μουστάρδα . Προσθέτουμε κομματάκια κεφαλοτυριού
  6. Όλα αυτά τα βάζουμε δίπλα στο κρεας.Βάζουμε τα κλωναράκια ρίγανης .
  7. Κλείνουμε την μια λαδόκολα και μετα την άλλη έτσι ώστε να μην χυθούν έξω οι χυμοί του κρέατος κατα το ψήσιμο.
  8. Δένουμε καλά το πακέτο με σπάγκο.
  9. Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 για μισή ώρα.
  10. Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 150 βαθμούς.
  11. Χρειάζονται 2 ώρες ψήσιμο για τα 2 κιλά κρέας.(Τόσες ώρες, οσα είναι τα κιλά).
  12. Οταν το βγάλουμε απο το φούρνο, το αφήνουμε πρώτα να ξεκουραστεί λίγο και μετά το σερβίρουμε.
Συνοδεύεται απο πατάτες φούρνου, δροσερή σαλάτα μαρουλιού, ντοματοσαλάτα και τζατζίκι.
Μπορείτε να δοκιμάσετε αν έχει ψηθεί το κρέας τρυπώντας ένα σημείο στο επάνω μέρος με ένα σιδερένιο καλαμάκι για σουβλάκι .Δεν θα συναντάτε αντίσταση όταν είναι έτοιμο.