Ατομικά, ανοιξιάτικα, τυροπιτάκια σε σχήμα πουγκιού που γίνονται ανάρπαστα.Θαυμάσια ορεκτικά για το πασχαλινό τραπέζι.
Υλικά
(για τη γέμιση)
Πως φτιάχνονται
Υλικά
(για τη γέμιση)
- 350 γρ ανθότυρο ή ανάλατη φρέσκια μυζήθρα
- 100 γρ φέτα
- 3 κρεμμυδάκια σε ροδελίτσες (το άσπρο και το πράσινο μέρος)
- ανηθος , μάραθο
- αλάτι ,πιπέρι, λίγη πάπρικα
- 1 αυγό
- 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 κουταλιές γιαούρτι , λίγο χυμό λεμονιού
- 1κλ μπέκιν
- αλάτι
- ελαιόλαδο
- λίγο νερό
- 1 αυγό με 1 κ.σ. γάλα για επάλειψη
Πως φτιάχνονται
- Σ ένα μπωλ ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι, το χυμό λεμονιού και λίγο νερό κάθε φορά μέχρι η ζύμη να γίνει εύπλαστη.Ρίχνουμε λίγο λάδι, ζυμώνουμε και αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη να ξεκουραστεί.
- Σε ένα τηγανάκι σωτάρουμε με το ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια ελαφρά σε σιγανή φωτιά να μαραθούν και τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.
- Σέ ένα άλλο μπωλ βάζουμε τα τυριά και τα πιέζουμε με ένα πηρούνι να ομογενοποιηθούν.
- Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, και το αυγό και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε άνηθο, μάραθο και τα κρεμμυδάκια, μαζί με μια κουταλίτσα ελαιόλαδο.Η γέμιση είναι έτοιμη.
- Ανοίγουμε σε αλευρωμένο πάγκο τη ζύμη σε φύλλο.
- Με ένα μεγάλο πιατάκι, κόβουμε δίσκους. Γεμίζουμε το κέντρο με γέμιση και μετά μαζεύουμε το γύρω ζυμάρι προς τα πάνω να μισοκλείσει σαν πουγκάκι. Αλείφουμε τα πουγκάκια με αυγό+γάλα και ψήνουμε στους 180 για μισή ώρα περίπου.