Ωραία και εύκολη ζύμη, για κάθε είδους πιτάκια .Τυροπιτάκια , λουκανικοπιτάκια κλπ.
Υλικά
Υλικά
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι ( το άδειο κεσεδάκι το χρησιμοποιούμε για το μέτρημα )
- 1 κεσεδάκι ηλιέλαιο
- 1 αυγό
- 1κ.γλ.κοφτή σόδα
- 1κ.γλ.αλάτι
- 3 ή 3 1/2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ή αλεύρι γ.ο.χ. με 2 κ.γλ. baking powder
- Αδειάζουμε σε ένα μπωλ το γιαούρτι και του ρίχνουμε τη σόδα .Το αφήνουμε να αφρίσει.
- Μόλις σταματήσει το άφρισμα, ρίχνουμε το ηλιέλαιο.Ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το αυγό, το αλάτι και το αλεύρι. Ανακατεύουμε να γίνει μια ζύμη μαλακή.
- Αφου ξεκουραστεί η ζύμη λίγο, ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο, κόβουμε στρογγυλά πιτάκια .
- Βάζουμε γέμιση της αρεσκείας μας.
- Στη συνέχεια τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
- Τα αλείφουμε με κρόκο αυγού αραιωμένο με λίγο νερό.
- Πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Ψήνουμε τα πιτάκια στους 180 για 35-45 λεπτά ,ανάλογα με το φούρνο.