Αρωματική και γρήγορη σάλτσα ζυμαρικών ή ρυζιού.
Υλικά
Υλικά
- 1-2 ντομάτες τριμμένες (ή ψιλοκομμένες) και
- 2-1 κουταλιές πελτέ ντομάτας (εξαρτάται απο τις ντομάτες που χρησιμοποιήσατε,αν έχουν ψίχα ή όχι)
- ή
- 1 κουτί ντοματάκια και 1 κουταλια πελτέ
- μια σκελίδα σκόρδο
- 3-4 κ.σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού (όσο πιο πολλά, τόσο πιο έντονο το άρωμά τους)
- Σε μια κατσαρολίτσα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί ελαφρά και προσθέτουμε τη σκελίδα σκόρδου να βγάλει το άρωμά της στο ζεστό λάδι . Προσέχουμε να μην μαυρίσει , θα φέρει το αντίθετο αποτέλεσμα (άσχημη μυρωδιά) .Θέλει μέτρια φωτιά.
- Ρίχνουμε τις ντομάτες , αλάτι , πιπέρι , τις ανακατεύουμε δυο λεπτάκια.
- Σε ενα μικρό ποτηράκι βάζουμε τον πελτέ και λίγο νερό , τόσο όσο χρειάζεται να αραιώσει λίγο.
- Ρίχνουμε τον πελτέ στη σάλτσα .
- Κόβουμε ένα κλωναράκι βασιλικό απο τη γλάστρα μας , το ξεπλένουμε σε τρεχούμενο νερό , το τινάζουμε να μην έχει πολύ νερό και το ρίχνουμε στην σάλτσα.
- Μόλις πάρει βράση και δούμε να έχει δέσει η σάλτσα, είναι έτοιμη .