Τραγανές φλογέρες , εξαιρετικό ορεκτικό .Τις φτιάχνουμε απο την προηγούμενη μέρα και το αφήνουμε στο ψυγείο.Τις τηγανίζουμε όταν θα φαγωθούνε ή τις έχουμε ήδη τηγανίσει και τις ζεσταίνουμε σε δυνατό φουρνο για 2-3 λεπτά.Από τον Chef Χρήστο Τζιέρα
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας ή χωριάτικο
- 150 γρ. φέτα σε κομματάκια
- 6-7 φέτες μελιτζάνας ξεπικρισμένες
- 6-7 φέτες μπέικον ψημένες
- φυλλαράκια. δυόσμου ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά ( ή καυτερή για πιο πικάντικο αποτέλεσμα )
- 1 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού με σύκο (ή απλό βαλσαμικό)
- Αλάτι-πιπέρι
- Ελαιόλαδο για τηγάνισμα μελιτζάνας
- 500 ml ηλιέλαιο (για να τηγανίσουμε τις φλογέρες)
- Αλεύρι & νερό (για την αλευρόκολλα)
- Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες . Αλατίζουμε τις μελιτζάνες, τις αφήνουμε για 10 λεπτά για να ξεπικρίσουν Στη συνέχεια τις τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά με ελαιόλαδο και τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Ψήνουμε τις φέτες μπέϊκον στο φούρνο σε ένα ταψάκι ή στην τοστιέρα ανάμεσα σε αντικολλητικό χαρτί . Τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν.
- Κόβουμε τα φύλλα στη μέση σε παραλληλόγραμμο σχήμα.
- Παίρνουμε ένα φύλλο και στη στενή του μεριά και παράλληλα σε αυτήν βάζουμε μία μελιτζάνα.
- Παίρνουμε μια φέτα μπέϊκον και την τοποθετούμε κάθετα στην μελιτζάνα.
- Απο πάνω ρίχνουμε φέτα στο ίδιο σχήμα με την μελιτζάνα , το δυόσμο ψιλοκομμένο και τη πάπρικα. Περιχύνουμε με την κρέμα βαλσαμικού με σύκο.
- Τυλίγουμε σε ρολό και κολλάμε τα πλαϊνά με την αλευρόκολλα.
- Αν χρησιμοποιούμε φύλλο κρούστας καλό είναι να τυλίξουμε τη φλογέρα και με ένα μικρό φύλλο ακόμα για να μην μας ανοίξει.
- Βάζουμε τις φλογέρες για 1-2 ώρες στην κατάψυξη, για να μην μας ανοίξουν στο τηγάνισμα.
- Έπειτα τις τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο και τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Σερβίρουμε τις φλογέρες και γαρνίρουμε με την κρέμα βαλσαμικού με σύκο.