Μια εξαιρετική συνταγή της chef Ντίνας Νικολάου.Λιγκουίνι ή ταλιατέλες ή λαζανάκι με κοτόπουλο με ένα συνδυασμό γιαουρτιού-κάρι που "μυρίζει" Ινδία .Αρωτικό πιάτο και πολύ ελαφρύ.
- 1 πακέτο (400 γρ.) λινγκουίνι ή ταλιατέλες ή λαζανάκι
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 700 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου κομμένο σε λεπτές λωρίδες
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδου
- 1 φλιτζάνι (200 ml) λευκό κρασί (έβαλα ροδίτη και αρωματίσθηκε το κρεας μοναδικά)
- 3 κουτ. γλυκού σκόνη κάρι
- 3 κουτ. σούπας μουστάρδα, απαλή
- 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
- 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένος άνηθος (και λίγο μάραθο)
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα ζυμαρικά αλ ντέντε, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους. Τα σουρώνουμε και κρατάμε το νερό τους ζεστό σε μια άλλη κατσαρόλα .
- Όταν ετοιμαστεί η σάλτσα με το κοτόπουλο , ρίχνουμε τα ζυμαρικά για 1 λεπτό στο ζεστό νερό.(μην σερβίρετε τα ζυμαρικά κρύα , θα καταστρέψετε το αποτέλεσμα).
- Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τις λωρίδες κοτόπουλου για 6 - 8 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα. Τις σπρώχνουμε με την κουτάλα στην άκρη του σκεύους, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και το σοτάρουμε για άλλο 1/2 λεπτό (όχι παραπάνω, για να μην σκουρήνει και πικρίσει).
- Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και το κάρι, ανακατεύουμε για 1 λεπτό, μέχρι το κάρι να σκορπίσει το άρωμά του.
- Προσθέτουμε νερό 200 ml , από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 - 20 λεπτά.
- Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε τη μουστάρδα και το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνω το μείγμα στη σάλτσα του κοτόπουλου και ανακατεύουμε απαλά.Κατεβάζουμε απο την φωτιά.
- Στραγγίζουμε ξανά τα ζυμαρικά , τα γυρνάμε μέσα στη σάλτσα και μαγειρεύουμε για ακόμη 1 λεπτό, μέχρι να βραχούν καλά με τη σάλτσα.
- Ρίχνουμε τον άνηθοκαι το μάραθο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.