Χοιρινό με δαμάσκηνα και βερίκοκα

Δαμάσκηνα, βερίκοκα, μήλα, λίγες σταφίδες και κόκκινο κρασί, ανταλλάσσουν τα αρώματα τις με το χοιρινό σε ένα αργό ψήσιμο στη γάστρα.Το αποτέλεσμα υπεροχο... Συνοδεύεται με ρύζι ή πατάτες πουρέ.

 Υλικά 

1,5 κιλό χοιρινό σε μερίδες

250 γρ δαμάσκηνα 

250 γρ βερίκοκα ξερά 

1 μεγάλο κρεμμύδι σε χοντρές φέτες

2 σκελίδες σκόρδο 

2 μήλα 

1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί 

Φύλλο δάφνης 

4-5 κόκκοι μπαχάρι 

4-5 κόκκοι πιπεριού 

Αλάτι, πιπέρι , λίγη πάπρικα 

Ελαιόλαδο 

2 κουτ. σούπας αλεύρι για χυλώσει η σάλτσα

Χυμός ντομάτας ελαφρά συμπυκνωμένος

Λίγο νερό 

μια κουταλιά της σούπας κόρν φλαουρ για το δέσιμο της σάλτσας

Πώς φτιάχνεται 

Βάζουμε τα αποξηραμένα φρούτα στο κόκκινο κρασί να μουλιασουν όση ώρα θα ασχοληθούμε με το κρέας.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το χοιρινό απ’ όλες τις πλευρές.
Τα κομμάτια που ροδίζουμε τα ρίχνουμε σε γάστρα.
Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο για 3-4 λεπτά και τα προσθέτουμε κι αυτά στη γάστρα.
Σβήνουμε τα υπολείμματα του τηγανιού με το κρασί που είχαμε βάλει  τα φρούτα, ανακατεύουμε για να πάρουμε όλα τα αρώματα.
Ρίχνουμε  αλάτι και πιπέρι, τα αρωματικά, το χυμό ντομάτας.

Σκεπάζουμε καλά τη γάστρα και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180°C-200°C, για περίπου 2ώρες και .. όσο χρειάζεται, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας.
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε κομμάτια.Τα βάζουμε μαζί με τις σταφίδες σε λίγο κρασί η λίγο κονιάκ, να μαριναριστουν λίγο και μισή ώρα πριν την ολοκλήρωση του ψησίματος τα ρίχνουμε στη γάστρα.Μαζί και τα αποξηραμένα φρούτα.

Ξεσκεπαζουμε και ψήνουμε περίπου ένα τέταρτο ακόμα.