Πολύχρωμη υγιεινή σαλάτα λαχανικών με κινόα και κοτόπουλο φιλέτο ψημένο στο σχαροτηγανο.Οτι καλύτερο για ένα χορταστικό γεύμα λίγων θερμίδων.
Υλικά- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 1/2 κόκκινη πιπεριά
- 1/2 πορτοκαλί πιπεριά
- 1/2 κίτρινη πιπεριά
- 1 φλυτζάνι αρακά κατεψυγμένο
- 1 καρότο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Φτάκια τζίντζερ ή σε σκόνη
- ! 1/2 φλυτζ . κινόα
- Πάπρικα, αλάτι, πιπέρι
- Ελαιόλαδο, ζεστό νερό με κύβο κοτόπουλου
- Φιλέτο κοτόπουλο μαριναρισμένο με λίγο ελαιόλαδο, μουστάρδα, κάρυ , πάπρικα.
Πως φτιάχνεται
- Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ή σε μια πλατεια κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και το κρεμμύδι κομμένο σε τετραγωνάκια, να γυαλισει σε μέτρια προς χαμηλη φωτιά.Σε λίγο βάζουμε και τα καρώτα.
- Λίγο πιο μετα βαζουμε και τις πιπεριές. Σωτάρουμε λίγο και μετα βάζουμε και τον αρακά. Όλα τα λαχανικά τα προσθέτουμε σταδιακά για να μην ρίξουμε την θερμοκρασία του σκεύους.
- Ρίχνουμε αλάτι, λίγο πιπέρι, πάπρικα , το σκορδο και το τζίντζερ.
- Στη συνέχεια βάζουμε και την κινόα, Ανακατεύουμε απαλά περιμένοντας να πάρει όλα τα αρώματα.
- Τώρα ήρθε η ώρα να ρίξουμε ζεστό νερό με κύβο κοτόπουλου, λίγο λίγο να απορροφάται και να συνεχίζουμε μέχρι να γίνει η κινόα. Κλείνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να ξεκουραστεί λιγάκι .
- Σερβίρουμε με φιλετο κοτοπουλου ψημένου στο σχαροτήγανο.