Εύκολη και γρήγορη πρασοτυρόπιτα που τρώγεται ζεστή αλλά και κρύα.Τα πράσα και το κρεμμύδι μαλακώνουν πρώτα και μετα τα ενσωματώνουμε σε ένα γρήγορο χυλό.
Υλικά
- 2-3 πράσα σε ροδέλες
- 1 μικρο ξερό κρεμμύδι κομμενο μικρα καρε
- 200 γρ. τυρί φέτα
- 2-3 κουτ.σουπας ελαιόλαδο
- λίγο μπαλσάμικο
- αλάτι, πιπέρι, πάπρικα γλυκιά
για το χυλό
- 1/2 κούπα αλεύρι (80γρ)
- 1κ.γλυκού baking powder
- 2 αυγά
- αλάτι λίγο
- 2 κουτ.σούπας γιαούρτι
- 1/2 φλυτζάνι γάλα
- λάδι
Πως φτιάχνεται
- Κόβουμε τα πράσα σε ροδέλες και το κρεμμύδι σε καρεδάκια. Ζεσταίνουμε ελαφρά λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και ρίχνουμε τα πράσα και το κρεμμύδι.Τα αφήνουμε να μαλακώσουν σε μέτρια φωτιά.
- Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα. Λίγο πριν αν είναι έτοιμα "σβήνουμε" με λίγο βαλσαμικό ξύδι και περιμένουμε να εξατμιστεί.
- Αποσύρουμε απο τη φωτιά και περιμένουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία τους.
- Θρυμματίζουμε τη φέτα και την ρίχνουμε στο μίγμα,
- Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε το χυλό σε ένα μπολ.Και ρίχνουμε το μίγμα των πράσων στο χυλό.Ανακατεύουμε.
- Λαδώνουμε ένα ταψάκι ή μια ταρτιέρα. Ρίχνουμε το μίγμα. Ψήνουμε σε αερόθερμο φούρνο στους 170 βαθμούς μεχρι να παρει χρώμα.