Πρασοτυρόπιτα χωρίς φύλλο


Εύκολη και γρήγορη πρασοτυρόπιτα  που τρώγεται ζεστή αλλά και κρύα.Τα πράσα και το κρεμμύδι μαλακώνουν πρώτα και μετα τα ενσωματώνουμε σε ένα γρήγορο χυλό.

Υλικά

  •  2-3 πράσα σε ροδέλες
  • 1 μικρο ξερό κρεμμύδι κομμενο μικρα καρε
  • 200 γρ. τυρί φέτα
  • 2-3 κουτ.σουπας ελαιόλαδο
  • λίγο μπαλσάμικο
  • αλάτι, πιπέρι, πάπρικα γλυκιά

για το χυλό

  • 1/2 κούπα αλεύρι (80γρ)
  • 1κ.γλυκού baking powder
  • 2 αυγά
  • αλάτι λίγο
  • 2 κουτ.σούπας γιαούρτι
  • 1/2 φλυτζάνι γάλα 
  • λάδι 

Πως φτιάχνεται

  1. Κόβουμε τα πράσα σε ροδέλες και το κρεμμύδι σε καρεδάκια. Ζεσταίνουμε ελαφρά λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και ρίχνουμε τα πράσα και το κρεμμύδι.Τα αφήνουμε να μαλακώσουν σε μέτρια φωτιά.
  2. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα. Λίγο πριν αν είναι έτοιμα "σβήνουμε" με λίγο βαλσαμικό ξύδι και περιμένουμε να εξατμιστεί.
  3. Αποσύρουμε απο τη φωτιά και περιμένουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία τους.
  4. Θρυμματίζουμε τη φέτα και την ρίχνουμε στο μίγμα,
  5. Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε το χυλό σε ένα μπολ.Και ρίχνουμε το μίγμα των πράσων στο χυλό.Ανακατεύουμε.
  6. Λαδώνουμε ένα ταψάκι ή μια ταρτιέρα. Ρίχνουμε το μίγμα. Ψήνουμε σε αερόθερμο φούρνο στους 170 βαθμούς μεχρι να παρει χρώμα.