Μυζήθρα ανάλατη, ζάχαρη και μυρωδικά σε μια παραδοσιακή συνταγή.
Υλικά
Πως φτιάχνεται
Υλικά
- 1/2 κιλό μυζήθρα ανάλατη
- 200 - 250 γραμμάρια ζάχαρη
- 1/2 φλυτζ. φρέσκο γάλα
- 2-3 αυγά
- 1/2 σφηνάκι κονιάκ
- λίγο άνηθο
- ελάχιστο αλάτι , λίγη κανέλα (ή και λίγη βανίλια ή μαστίχα ή ξύσμα λεμονιού)
- λίγο βούτυρο για το ταψάκι
Πως φτιάχνεται
- Θρυμματίζουμε με ένα πιρούνι την μυζήθρα σε ένα μπολ
- Προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
- Πρέπει το μίγμα που προκύπτει να μην είναι ούτε σκληρό αλλά ούτε πολύ μαλακό.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι και βάζουμε το μίγμα.Το στρώνουμε με ένα ελαφρά βρεγμένο κουτάλι.
- Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με ελάχιστη ζάχαρη ή με αμύγδαλα ασπρισμένα και κοπανισμένα.
- Χαράζουμε σε κομμάτια και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 170- 180 βαθμούς για μισή ώρα περίπου.
- Αφού κρυώσει και μετά, φυλάγεται στο ψυγείο.