Κρέμα λεμονιού


Ωραίο επιδόρπιο μετά από  ένα γεύμα.Εύκολο να γίνει, χρειάζεται όμως ώρα για να κρυώσει στο ψυγείο πριν το σερβίρισμα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δώσει μια διαφορετική νότα σε ένα κέικ  λεμονιού.
Επίσης μπορεί να γίνει και με πορτοκάλι.

Υλικά  για 3 άτομα

  • 250ml νερό
  • 100 γραμμ. ζάχαρη
  • 150 ml  χυμός λεμόνι (μαζί με χυμό γκρέιπφρουτ)
  • ξύσμα από το λεμόνι ( και το γκρέιπφρουτ)
  • 4 κ.σ. κοφτές κορν φλάουρ
  • 1 κ.σ. γεμάτη βούτυρο από το ψυγείο 
  • 1/4 κ.γλ. κιτρινόριζα (κουρκουμάς)- προαιρετικά
  • (αν θέλετε 1 κρόκο αυγού)
 Πως φτιάχνεται
  1.  Σε μια μικρή κατσαρόλα τοποθετούμε το νερό, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και την κιτρινόριζα.

  2. Με σύρμα ανακατεύουμε πολύ καλά για να διαλυθεί το κορν φλάουρ, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  3. Την αφήνουμε να δέσει για λίγα λεπτά, πάντα ανακατεύοντας.
    Μόλις η κρέμα δέσει, την αποσύρουμε από τη φωτιά.
  4. (αν βάλετε αυγό θα το βάλετε τώρα, ανακατεύοντας πολύ πολύ γρήγορα,να μην γίνει σαν βραστό)
  5. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε. ¨Όταν  κρυώσει , θα σφίξει.
  6. Χλιαρή τη βάζουμε σε ωραία μπολάκια ή ποτηράκια.Τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο
  7. Σερβίρουμε με μπισκοτάκια και  ξύσμα λεμονιού.Μπορεί να σας αρέσει και ξύσμα σοκολάτας.