Ένα γλυκό ψωμί για να συνοδέψετε μια πιατέλα αλλαντικά, τυριά μαζί με ένα ωραίο κρασί.
Εύκολο , γρήγορο, υγιεινό
Υλικά (για μια μακρόστενη φόρμα 28 εκ μήκος)
Εύκολο , γρήγορο, υγιεινό
Υλικά (για μια μακρόστενη φόρμα 28 εκ μήκος)
- 280 γραμμάρια ώριμες μπανάνες λιωμένες με το πιρούνι
- 260 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100- 120 γραμμάρια ζάχαρη
- 2 κ. γλυκού baking powder
- 1/4 κ. γλυκού σόδα
- 1/2 κ.γλυκού κανέλα, λίγο αλάτι
- (1 βανίλια προαιρετικά)
- 80 ml ηλιέλαιο
- 1 αυγό
- 1 κουταλιά γιαούρτι
Πως φτιάχνεται
- Αναμιγνύουμε όλα τα στερεά υλικά μαζί.
- Ανακατεύουμε το λάδι με το αυγό σε ένα μπουκάλι.
- Προσθέτουμε και τις μπανάνες και σιγά σιγά το λάδι.
- Χρειάζεται καλό και υπομονετικό ανακάτεμα για να αρχίσει το αλεύρι να απορροφά υγρασία.Δεν θέλει κανένα άλλο υγρό.
- Το ρίχνουμε σε μια φόρμα κέικ που έχουμε από πριν ετοιμάσει: Την έχουμε αλείψει με λίγο ηλιέλαιο , την αφήνουμε λίγο να κρυώσει , την πασπαλίζουμε με αλεύρι να πάει παντού, τινάζουμε το περιττό αλεύρι.
- Ψήνουμε στον αέρα στους 170 βαθμούς για περίπου μια ώρα.
- Όταν το βγάλουμε από το φούρνο το ξεφορμάρουμε πάνω σε μια σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει πρώτα και μετά το κόβουμε.